118 eiro kukuļos, 34 400 eiro soda naudās - ārzemnieki dārgi maksā par centieniem piekukuļot Latvijas robežsargus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts robežsardzes robežsargi lauka formās.
Valsts robežsardzes robežsargi lauka formās. Foto: Valsts robežsardze/Valsts robežsardze

 Šogad ārzemnieki kukuļos Latvijas robežsargiem piedāvājuši 118 eiro, savukārt soda naudās par šādiem noziegumiem viņiem piespriests samaksāt kopumā 34 400 eiro, liecina Valsts robežsardzes informācija.

Kukuļus par pārkāpumu nekonstatēšanu piedāvājuši Krievijas, Baltkrievijas, Moldovas un Ukrainas pilsoņi. Piedāvātie kukuļi ir pārsvarā bijuši piecu un desmit eiro apmērā, bet vienā gadījumā piedāvāts 63 eiro kukulis. Katrā no gadījumiem prokuratūra pārkāpējiem piemērojusi 4300 eiro sodu.

Pēdējais kukuļdevējs aizturēts otrdien, kad robežsargi Silenes robežkontroles punktā konstatēja, ka Latvijā ieceļojošā Baltkrievijas pilsoņa vadītai kravas automašīnai un piekabei noteiktā kārtībā nav veikta valsts tehniskā apskate. Lai netiktu saukts pie administratīvās atbildības, transportlīdzekļa vadītājs robežsargiem piedāvāja desmit eiro kukuli.

Valsts robežsardze atgādina, ka kukuļdošana kvalificējama kā smags noziegums, par kuru saskaņā ar Latvijas Krimināllikumu draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu