E-Saeimas tehnoloģisko risinājumu izstrāde uzticēta "Latvijas redzamākajam hakerim" (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dators. Ilustratīvs attēls.
Dators. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

E-Saeimas tehnoloģisko risinājumu izstrāde ir uzticēta pagājušā gada rudenī dibinātam uzņēmumam "I SIA", kura vienīgais īpašnieks ir Kirils Solovjovs, informēja Saeimas Preses dienestā.

Interneta blogos Solovjovs vietām pieteikts kā "Latvijas redzamākais hakeris", jo viņš sniedz pakalpojumus, kas saistīti ar IT drošību, datu ieguvi un analīzi.

"Esmu IT drošības eksperts un vadošais pētnieks uzņēmumā "Possible Security". Manas kompetences jomas ir tīkla plūsmu analīze, reversā inženierija, sociālā inženierija, ielaušanos pārbaude, drošības incidentu izmeklēšana un kiberdrošības un kiberaizsardzības tiesiskās dimensijas. Vēlos dot ieguldījumu gan valstu, gan starptautisko informācijas sistēmu drošības uzlabošanā," par sevi savā lapā vēsta Solovjovs.

Kā informēja Saeimā, ar uzņēmumu par Saeimas attālinātam darbam īpaši pielāgotu tehnoloģisko risinājumu izstrādi līgums noslēgts 3.maijā, un tehnoloģisko risinājumu plānots piegādāt septiņu dienu laikā pēc līguma noslēgšanas.

E-Saeimas tehnoloģiskais risinājums pēc tā saņemšanas vēl tiks testēts, kā arī notiks deputātu un darbinieku apmācība.

Pašlaik notiek intensīvs darbs, lai iespējami ātri Saeimas sēdes varētu noturēt attālināti, deputātiem uzturoties ārpus parlamenta telpām, akcentē parlamentā.

Kā ziņots, attālināto Saeimas sēžu norises ieviešana un uzturēšana pusgadu izmaksās 59 230 eiro, no kuriem ieviešanas izmaksas plānotas 34 122 eiro, bet uzturēšanas izmaksas sešos mēnešos - 25 108 eiro.

Jau vēstīts, ka jautājums par Saeimas sanākšanas attālināti nodrošināšanu aktualizējies pēc tam, kad Covid-19 izplatības laikā Saeima ir saskārusies ar atsevišķiem apgrūtinājumiem attiecībā uz tās sanākšanu klātienē.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu