Slavenās animācijas filmas "Projām" autors pats ar motociklu nekad nav braucis

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

TVNET sadarbībā ar LMT viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma "Ātruma cilts" jaunāko sēriju. Šoreiz raidījuma viesis ir godalgotās animācijas road movie "Projām" autors Gints Zilbalodis. 

Ginta Zilbaloža debijas filma "Projām" ir animēta road movie, kas kopš pirmizrādes 2019. gadā izpelnījusies plašu atzinību festivālos Latvijā un visā pasaulē.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Filma stāsta par puisēna ceļojumu ar motociklu pēc lidmašīnas avārijas kopā ar jauniegūtu draugu – mazu putnēnu. Filmas veidošana trīs gadu garumā savā ziņā ir arī Ginta ceļojums vienatnē, jo viņš ir gan tās režisors un animators, gan producents, scenārists un mūzikas autors. 

Ātruma Cilts vadītājs Pauls Timrots sarunā ar autoru uzzinās, kādēļ izvēlēts tieši šāds galvenā varoņa braucamrīks un ko tas nozīmē – iekustināt zīmētu motociklu. Izrādās, ka Gints pats nekad nav braucis ar motociklu, bet filmas vajadzībām veicis pamatīgu izpēti un visu apguvis darba procesā, soli pa solim. 

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Skatītāji arī varēs noskaidrot, kādas ir sajūtas, kad animatora vientulību filmas tapšanas procesā nomaina ceļojumi uz festivāliem visā pasaulē un kāds braucamrīks tiks iesaistīts nākamajā Ginta Zilbaloža radošajā darbā. 

Raksts tapis sadarbībā ar LMT viedtelevīziju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu