Atceltas apsūdzības Trampa padomniekam, kurš atzinās melošanā FIB

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Maikls Flinns
Maikls Flinns Foto: Reuters/ScanPix

ASV tieslietu departaments atcēlis prezidenta Donalda Trampa bijušajam padomniekam Maiklam Flinnam izvīrzītās apsūdzības, lai gan viņš atzinis vainu melošanā Federālajam izmeklēšanas birojam (FIB), vēsta BBC. Apsūdzības Flinnam tika izvirzītas īpašā prokurora Roberta Millera izmeklēšanas ietvaros.

Flinns bija Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos. Viņam tika izvirzītas apsūdzības saistībā ar Millera izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanās. 

2017.gadā Flinns atzina, ka melojis FIB par kontaktiem ar Krievijas vēstnieku ASV.

Taču šogad Flinns mēģināja atsaukt atzīšanos.

Tramps ceturtdien izteicās, ka "ļoti priecājas par ģenerāli Flinnu".

Flinns bija aktīvs Trampa priekšvēlēšanu kampaņas atbalstītājs un viens no pirmajiem nolīgtajiem darbiniekiem - viņš pie Trampa sāka strādāt jau dažas dienas pēc uzvaras vēlēšanās. Trampam un Flinnam sakrita domas vairākos jautājumos, piemēram, atbalsts ciešākām attiecībām ar Krieviju, Irānas kodollīguma pārskatīšanu un cīņu pret "Islāma valsts" kaujiniekiem.

ASV Tieslietu departaments nolēmis atcelt Flinnam izvirzītās apsūdzības "pēc rūpīgas visu šīs lietas faktu un apstākļu, tai skaitā arī jaunatklātas informācijas, pārskatīšanas", teikts aģentūras AP rīcībā nonākušā dokumentā. Tajā norādīts, ka Flinna pratināšana 2017.gada janvārī esot bijusi "nepamatota" un veikta bez "leģitīmas izmeklēšanas bāzes".

Bijušie FIB vadītāji Džeimss Komijs un Endrū Makeibs kritizējuši ASV Tieslietu departamenta lēmumu. Makeibs to nodēvējis par "absolūti politisku [lēmumu], lai pielabinātos prezidentam", norādot, ka FIB esot bijuši pierādījumi, ka Flinns vairākkārtīgi runājis ar vēstnieku un mēģinājis iespaidot Krievijas amatpersonu rīcību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu