Teksasā atbrīvota karantīnas režīma pārkāpumu dēļ notiesātā frizētavas īpašniece (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Šelija Lutere
Šelija Lutere Foto: LM Otero / AP

ASV Teksasas štata Augstākā tiesa ceturtdien likusi no ieslodzījuma atbrīvot Dalasas frizētavas īpašnieci Šeliju Luteri, kas cietumā nonāca, jo bija pārkāpusi štata koronavīrusa karantīnas režīma noteikumus, turpinot sava uzņēmuma darbu.

Štata gubernators republikānis Gregs Abots konkrēti pieminēja Luteri karantīnas režīma rīkojuma labojumā, ar kuru tika "atcelts cietumsods par rīkojuma pārkāpumiem".

Gubernators iepriekš Luterei piespriesto nedēļu cietumā bija nodēvējis par pārmērību.

Dalasas frizētavas "Salon A La Mode" īpašniecei 28.martā tika dots rīkojums ievērot pilsētas, apgabala un štata karantīnas prasības, kas nosaka, ka iedzīvotājiem pamatā ir jāuzturas mājās.

Kad Lutere atteicās prasībām pakļauties, federālā tiesa Dalasā otrdien piesprieda viņai septiņu dienu cietumsodu.

Tiesnesim Ērikam Mojē, kurš Luterei bija pieprasījis atvainoties amatpersonām par rīkojumu neievērošanu, salona īpašniece prāvas gaitā atbildēja: "Es jums, kungs, nepiekrītu, kad jūs sakāt, ka es esmu savtīga, savu bērnu pabarošana nav savtīgums."

Luteres prāva un nonākšana cietumā izraisīja plašu rezonansi ASV sabiedrībā. Par prāvu izteicās gan mediju komentētāji, gan arī vietējā un valsts mēroga politiķi, arī ASV prezidents Donalds Tramps.

Ceturtdien Lutere no cietuma tika atbrīvota.

Gubernators Abots arī paziņojis, ka ar piektdienu darbu var atsākt frizētavas, manikīra saloni un solāriji, bet pludmales un publiskie peldbaseini atkal būs atvērti sabiedrībai.

Jau pirms nedēļas Teksasā tika atcelti ierobežojumi bāriem un restorāniem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu