"airBaltic" 14.maijā veiks papildu lidojumu no Frankfurtes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālās aviokompānijas "airBaltic" lidmašīna starptautiskās lidostas "Rīga" lidlauka teritorijā.
Nacionālās aviokompānijas "airBaltic" lidmašīna starptautiskās lidostas "Rīga" lidlauka teritorijā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēc Ārlietu ministrijas pieprasījuma un ar Satiksmes ministrijas atļauju lidsabiedrība "airBaltic" 14.maijā izpildīs papildu speciālo reisu turp un atpakaļ no Frankfurtes uz Rīgu, informēja AS "Air Baltic Corporation" korporatīvās komunikācijas vadītāja Alise Briede.

Viņa stāstīja, ka rezervēt biļetes šim lidojumiem ir iespējams, zvanot uz "airBaltic" zvanu centru pa īpaši izveidotu tālruni +371 67 207 771. Veicot rezervāciju pa telefonu, pasažieriem būs nepieciešams sniegt un apstiprināt savu pases informāciju. Ja pasažieris vēlas ceļot no Rīgas, viņam jābūt atļaujai iebraukt attiecīgajā valstī. Pirms sazināties ar "airBaltic" pasažierim jākonsultējas ar atbildīgajām iestādēm par tiesībām ceļot. 

Viņa atgādina, ka "airBaltic" aicina visus ielidojošos pasažierus ar saslimšanas simptomiem vērsties pie mediķiem starptautiskās lidostas "Rīga" E un C atlidošanas sektorā pirms bagāžas saņemšanas. Pasažieriem, kas ierodas no vīrusa skartajām teritorijām, jāievēro obligāta pašizolācija 14 dienas.

Vienlaikus Briede norādīja, ka 7.maijā valdība nolēma pagarināt drošības pasākumu periodu, tostarp ceļošanas ierobežojumus un starptautisko pasažieru pārvadājumu apturēšanu, lai ierobežotu koronavīrusa izplatību. Visi "airBaltic" iepriekš plānotie pasažieru pārvadājumi uz laiku līdz 17.maijam ir apturēti. 

Pēc Briedes teiktā, ar pasažieriem, kuru biļešu rezervācijas ietekmēs šīs izmaiņas, lidsabiedrība sazināsies personīgi, nosūtot e-pastu un piedāvājot ceļošanas alternatīvas. "airBaltic" klientu apkalpošana turpina saņemt lielāku zvanu un ziņojumu apjomu, tādēļ ieteikts sazināties ar "airBaltic" tikai tad, ja lidojums bija plānots tuvākajās dienās. Tas ļaus tiem cilvēkiem, kuriem bija plānots lidojums drīzumā un kuriem visvairāk nepieciešama lidsabiedrības uzmanība, sasniegt "airBaltic" vispirms.

Tāpat "airBaltic" turpina piedāvāt tās klientiem čarterlidojumus un kravu lidojumus, kurus iespējams pieteikt uzņēmuma mājaslapā.

LETA jau ziņoja, ka Ministru kabinets ceturtdien vienojās "airBaltic" pamatkapitālā ieguldīt līdz 250 miljoniem eiro, žurnālistiem pēc sēdes teica Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV). 

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) skaidroja, ka ar šo lēmumu valsts līdzdalība uzņēmumā palielināsies līdz 91% un šis ieguldījums tiks saskaņots ar Eiropas Komisiju.

Ministrs stāstīja, ka valsts līdzekļi apjomā līdz 250 miljoniem eiro uzņēmumā tiks ieguldīti trīs etapos, vērtējot situāciju nozarē. "Piesardzīgi skatīsimies, vai ir tiešām nepieciešam ieguldīt visu valsts ieguldīto summu - sāksim ar 204 miljoniem eiro pirmajā etapā un arī ar iepriekš atbalstīto pamatkapitāla palielinājumu 36 miljonu eiro valsts aizdevuma konvertāciju. Un tad skatīsimies, kā nozare attīstās, kāda ir situācija, vai ir nepieciešami papildu ieguldījumi," pauda Linkaits.

"airBaltic" padome 23.aprīlī apstiprināja jauno uzņēmuma vadības izstrādāto uzņēmuma biznesa plānu. Jaunais plāns paredz samazināt lidmašīnu floti nākamajiem gadiem, sākotnēji atsākot lidojumus ar 22 "Airbus A220-300" lidmašīnām. Jaunajā plānā ir ņemta vērā samazinātā sēdvietu kapacitāte 2020. un 2021.gadam, vienlaikus paredzot atgriešanos pie izaugsmes ar 50 "Airbus A220-300" lidmašīnām līdz 2023.gada beigām. Papildu 30 "Airbus A220-300" lidmašīnu pasūtīšanas iespēja paliek nākotnes izaugsmei.

Latvijas valstij patlaban pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

"airBaltic" pamatkapitāls ir 256 472 824 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu