Par nelegālo cigarešu tirgošanu aizturēts vīrietis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

11. maijā agrāk sākta kriminālprocesa ietvaros Salaspils iecirkņa policisti sadarbībā ar ceļu policiju Rīgā veica pasākumus, lai novērstu nelegālo akcīzes preču apriti.

Rīgā savā dzīvesvietā policisti aizturēja 1971. gadā dzimušo vīrieti aizdomās par nelegālo akcīzes preču glabāšanu un tirgošanu. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka viņš tirgojis nelegālās cigaretes gan Salaspils apkārtnes, gan Rīgas iedzīvotājiem.

Veicot kratīšanu viņa dzīvesvietā un automašīnā, policisti konstatēja un atsavināja 35 000 nelegālo cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta pirmās daļas – par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvadāšanu un realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Aicinām arī citus iedzīvotājus ziņot par vietām, kur notiek nelikumīgu akcīzes preču tirdzniecība. Reģistrējoties ar internetbankas datiem, iesniegumu ir iespējams nosūtīt pa e-pastu Latvija.lv. Savukārt apstiprinātu ar elektronisko parakstu, pa e-pastu pasts@vp.gov.lv. Tāpat nelegālā alkohola, cigarešu un narkotiku tirdzniecības vietas ātri un ērti iespējams atzīmēt Iekšlietu ministrijas interaktīvajā kartē: https://www.ic.iem.gov.lv/gis2/.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu