LGBT kopiena Eiropā bieži saskaras ar diskrimināciju, liecina aptauja (7)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Savienībā (ES) gandrīz 40% lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un interseksuāļu (LGBTI) nesen saskārušies ar pret viņiem vērstu agresivitāti, bet 61% baidās sabiedrībā sadoties rokās ar savu partneri, liecina aptauja, kuru veikusi ES Pamattiesību aģentūra (FRA).

Aptaujā pagājušajā gadā piedalījās 140 000 LGBTI kopienas pārstāvju ES, Lielbritānijā, Serbijā un Ziemeļmaķedonijā. Salīdzinot ar līdzīgu aptauju, kas tika veikta pirms septiņiem gadiem, panākts neliels progress.

FRA direktors Maikls O'Flaertijs norādīja, ka diskriminācija ikdienā joprojām pastāv.

Piektā daļa aptaujāto norādīja, ka izjūt diskrimināciju darbā, un trešdaļa sacīja, ka restorānos vai bāros pret viņiem izturas netaisni.

Vislielāko sabiedrības atraidījumu izjūt transpersonas un interseksuāļi, liecina aptaujas rezultāti.

Taču aptaujā konstatētas arī dažas pozitīvas pārmaiņas, salīdzinot ar 2012.gadu, kad tika veikta iepriekšējā aptauja, kurā interseksuāļi nepiedalījās.

To cilvēku daļa, kas vienmēr vai bieži ir atklāti par savu piederību par LGBT, ir pieaugusi no 36% līdz 52%, bet skolēnu skaits, kas slēpj savu identitāti skolās, samazinājies no 47% līdz 41%.

FRA pieprasīja, lai varasiestādes neizrāda nekādu iecietību pret noziegumiem, kas vērsti pret LGBT kopienu, un apmāca policiju risināt šīs problēmas.

ES valstīm jāīsteno plaši nacionālie rīcības plāni, norādīja FRA.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu