Siguldas centrā izveidota plaša 30 km/h zona (7)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Siguldas novada pašvaldība

Siguldas centrā iezīmēta ātruma ierobežojuma zona, kurā braukšanas ātrums nevarēs pārsniegt 30 km/h. 

Zonas ieviešana īstenota saskaņā ar iedzīvotāju ierosinājumiem, satiksmes drošības un plānošanas ekspertu ieteikumiem, un tā atbilst plānojuma vadlīnijām, kas paredz visiem satiksmes dalībniekiem – gājējiem, riteņbraucējiem, motobraucējiem un autobraucējiem – vienlīdzīgu un drošu pārvietošanos pilsētvidē.

Ātruma ierobežojuma zonas ieviešana pilsētas centra vidi veidos mazāk piesārņotu, klusāku, īstenojot satiksmi mierinošus risinājumus un izmaiņas satiksmes organizācijā.

Šim nolūkam tiks izmantotas ceļazīmes, ielu horizontālais marķējums, tai skaitā uz brauktuves izvietotas atkārtotas piktogrammas.

Foto: Siguldas novada pašvaldība

Tāpat automašīnu ātrumu ierobežojošas ceļa zīmes 30 km/h kopā ar informatīvajām ceļa zīmēm “Viens ceļš visiem” tiks uzstādītas vairākās pilsētas ielās un ielu posmos, kur nav gājēju ietves vai veloceļa.

Latvijā unikālas informatīvās zīmes “Viens ceļš visiem” nosaka, ka ielā vai tās posmā kājāmgājējam, velosipēdistam un autobraucējam vienlīdzīgi jādala brauktuve, netraucējot un neapgrūtinot pārējos ceļu satiksmes dalībniekus.

Tās un to izvietojums saskaņots ar VAS “Latvijas Valsts ceļi” un Ceļu satiksmes drošības direkciju. Tāpat Siguldā vairākās ielās izvietotas arī CSDD kampaņas informatīvās norādes “Tuvāk ne”, kas atgādina: velobraucēji uz brauktuvēm jāapbrauc, ievērojot vismaz viena metra distanci.

Jau ziņots, ka papildus ātruma ierobežošanas zīmju uzstādīšanai Siguldas pilsētā ir mainīta satiksmes organizācija kravas transportam, liedzot iespēju kravas mašīnām iebraukt pilsētas teritorijā. Kravas transporta kustību ierobežojoša ceļa zīme uzstādīta pie iebraukšanas iespējām Siguldas pilsētā – krustojumos ar autoceļu A2, kā arī vietās, kur pilsēta robežojas ar Nurmižiem un Ķipariem, tāpat Siguldas pagastā. Kravas transports zem šīm aizlieguma zīmēm drīkst pārvietoties tikai Ceļu satiksmes noteikumos noteiktajos gadījumos, kas ir kravas un preču piegāde vai saņemšana.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu