Horvātijā pirmstermiņa parlamenta vēlēšanas notiks 5.jūlijā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Horvātijā pirmstermiņa parlamenta vēlēšanas notiks 5.jūlijā, trešdien pavēstīja prezidents Zorans Milanovičs, ar šo paziņojumu nākot klajā divas dienas pēc tam, kad likumdevēji bija nobalsojuši par parlamenta atlaišanu.

Konservatīvais premjerministrs Andrejs Plenkovičs pagājušajā nedēļā paziņoja, ka valdošā koalīcija dod priekšroku vēlēšanu sarīkošanai vairākus mēnešus pirms paredzētā datuma, lai Horvātijai uz visu pilnvaru termiņu būtu valdība, kas var risināt koronavīrusa pandēmijas krīzes radītos ekonomikas jautājumus.

Kā liecina aptaujas, Plenkoviča Horvātijas Demokrātiskā partija epidēmijas krīzes laikā nostiprinājusi pozīcijas un atkal atrodas vadībā pār galvenajiem sāncenšiem sociāldemokrātiem.

Kampaņā valdošā koalīcija, domājams, akcentu liks uz veikumu krīzes vadībā, kas ļāvis valstij atvieglot Covid-19 uzliesmojuma dēļ noteiktos ierobežojumus, lai izglābtu valstij būtiski svarīgo vasaras tūrisma sezonu.

Opozīcija un valdības kritiķi savukārt uzmanību vērš uz korupcijas skandāliem, kas Plenkoviča kabinetu vajā kopš 2016.gada.

30.jūnijā Horvātija beigs pildīt Eiropas Savienības prezidentūras pienākumus, pilnvaras nododot tālāk Vācijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu