Aglonas novadā dzēš paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku kādā saimniecībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Šonakt Aglonas novadā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, kurā ar atklātu liesmu dega zem viena jumta esoša dzīvojama māja, saimniecības ēka un garāža, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Šonakt īsi pēc plkst.2 saņemts izsaukums uz Aglonas novadu, kur ar atklātu liesmu dega māja un saimniecības ēka 250 kvadrātmetru platībā un garāža 36 kvadrātmetru platībā. Pusotras stundas laikā uguns izplatīšanos izdevās ierobežot, bet patlaban vēl notiek ugunsgrēka likvidēšanas darbi.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki, līdz ar to cilvēki šajā paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkā necieta.

Savukārt vakar ap plkst.10.30 tika saņemts izsaukums uz Ropažiem, kur trīsstāvu sabiedriskās ēkas virtuvē dega televizors. Ugunsgrēks bija likvidēts pirms VUGD ierašanās, bija nostrādājusi automātiskā ugunsaizsardzības sistēma. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuēti 62 cilvēki. Cietušo nebija.

Pēc Vītols sacītā, no 30 izsaukumiem uz ugunsgrēkiem pieci bijuši uz kūlas dzēšanu. Aizvadītajā diennaktī lielākais kūlas ugunsgrēks noticis Dobeles novada Naudītē, kur dega viens hektārs pērnās zāles.

Savukārt no 16 izsaukumiem uz glābšanas darbiem vairums bijis saistīts ar bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem.

Naktī ap plkst.1 VUGD saņēma izsaukumu uz Baldoni, kur no šahtas tika celts ārā cilvēks, kurš tajā bija iekritis. Cilvēku izcēla un nodeva mediķiem.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 49 izsaukumus, no tiem 30 bijuši uz ugunsgrēkiem, 16 - uz glābšanas darbiem. Tāpat saņemti pieci maldinājumi. Cietušo ugunsnelaimēs nebija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu