Informē par jaunā skolotāju izglītības projekta "Mācītspēks" aktualitātēm

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska
Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska Foto: Ieva Leiniša/LETA

Šodien plkst.12 notiek tiešsaistes preses konference, kurā tiek stāstīts par jaunā skolotāju izglītības projekta "Mācītspēks" aktualitātēm.

Interese par projektu ievērojami pārsniedza pieejamo vietu skaitu, un pašlaik notiek pieteikumu izvērtēšana un dalībnieku atlase. Preses konferencē tiek stāstīts par pieteikšanās rezultātiem, turpmāko projekta gaitu un izglītības sistēmas pārmaiņām. Pasākums attālināti notiks platformā "Zoom".

Preses konferencē piedalās izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP), nodibinājuma "Iespējamā misija" direktors Kārlis Kravis un Latvijas Universitātes 2.līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas "Skolotājs" direktore Ieva Margeviča-Grinberga.

Preses konferences laikā tiks paziņots reģistrācijas un saņemto pieteikumu skaits, visvairāk pārstāvētie zinātņu virzieni, aktīvākie reģioni un citi aktuālie pieteikšanās dati, kā arī sniegta informācija par tālākajiem posmiem projekta īstenošanā.

Jaunā skolotāju izglītības projekta "Mācītspēks" mērķis ir spējīgu un motivētu dažādu jomu profesionāļu piesaiste skolotāja darbam, nodrošinot nepieciešamo izglītību un praktiskās mācības. Projektā "Mācītspēks" 100 atlasītiem kandidātiem tiks sniegta iespēja viena studiju gada laikā iegūt pedagoga kvalifikāciju un otra gada laikā turpināt profesionāli pilnveidoties, lai kļūtu par skolotāju kādā no Latvijas skolām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu