Merkele noraida piedalīšanos G7 samitā klātienē Baltajā namā (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas kanclere Angela Merkele
Vācijas kanclere Angela Merkele Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas kanclere Angela Merkele noraidījusi ASV prezidenta Donalda Trampa ierosinājumu nākamajā mēnesī gaidāmo G7 samitu rīkot klātienē Baltajā namā.

"Šodien, ņemot vērā vispārējo situāciju ar pandēmiju, viņa nevar piekrist personīgai līdzdalībai, braucienam uz Vašingtonu," izdevumam "Politico" pavēstīja Vācijas valdības preses pārstāvis Štefens Zeiberts. "Federālā kanclere pateicas prezidentam Trampam par ielūgumu uz G7 samitu."

Martā globālajam koronavīrusa uzliesmojumam plešoties plašumā, Tramps atcēla jūnijā Kempdeividā paredzēto G7 līderu klātienes tikšanos.

Taču šomēnes Tramps ļāva noprast, ka dod priekšroku samitam klātienē, nevis vēl vienai telekonferencei. Šonedēļ tika paziņots, ka samits plānots klātienē Baltajā namā, bet daļa pasākuma varētu notikt Kempdeividā.

Pasaules septiņu industriāli attīstīto demokrātisko valstu grupas līderi aizvadītajos mēnešos rīkojuši videokonferences par pandēmiju.

Merkele ir pirmā no G7 līderiem, kas skaidri noraidījusi piedalīšanos klātienē samitā Baltajā namā, kamēr citi izteikušies kopumā pozitīvi.

Piektdien Baltais nams paziņoja, ka Trampam un Lielbritānijas premjeram Borisam Džonsonam bijusi saruna un abi līderi bijuši "vienisprātis, ka ir svarīgi tuvā nākotnē G7 sapulcēties klātienē".

Kanādas premjers Džastins Trudo paziņoja, ka klātienes samitā prioritātei jābūt drošībai, bet Francijas prezidenta birojs pavēstīja, ka Emanuels Makrons "vēlas doties uz Kempdeividu, ja to atļaus veselības apstākļi".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu