Sīrijā valdības spēku un džihādistu kaujās kritis 41 karotājs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sīrija. Ilustratīvs attēls
Sīrija. Ilustratīvs attēls Foto: DELIL SOULEIMAN / AFP

Sīrijas valdības spēku kaujās ar džihādistu nemierniekiem pirmdien kritis 41 abu pušu karotājs, pavēstīja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR). Krituši 19 valdības spēku un 22 džihādistu karotāji.

""Hurras al-Deen" vadībā džihādistu grupējumi izvērsa uzbrukumu diviem ciematiem Sahl al Gabas reģionā" Hamas provincē.

Džihādisti uz neilgu laiku ieņēmuši Al Fatatras un Al Manaras ciematus, sacīja SOHR vadītājs Rami Abderrahmans.

Tomēr valdības spēkiem tos drīz vien izdevies atkarot. Operācijā iesaistījusies Krievijas kara aviācija, veikta intensīva artilērijas apšaude.

Sīrijas oficiālā ziņu aģentūra SANA vēsta, ka noticis uzbrukums "divām Sīrijas armijas pozīcijām", un tajā bija iesaistīts "mīnēts auto un spridzinātāji pašnāvnieki".

Atsaucoties uz avotu armijā, SANA vēsta, ka situācija pakļauta kontrolei, pēc tam kad džihādistu spēki, pret kuriem vērsta valdības spēku uguns, atvilkti.

Ofensīva izvērsta Idlibas reģionā, kas atrodas džihādistu un citu nemiernieku spēku kontrolē. Pēc deviņiem pilsoņkara gadiem tas ir pēdējais nemiernieku bastions, kas vēl pretojas Damaskas valdībai.

Pēc pamiera vienošanās, kas tika panākta 6.martā, kaujas reģionā pamatā rimušās. Prezidenta Bašara al Asada valdība apņēmusies pilnībā atgūt kontroli pār reģionu.

Nemiernieku grupējums "Hurras al-Deen " ir salīdzinoši neliels, bet spēcīgs, un to vada "Al Qaeda" lojālisti.

Sīrijas pilsoņkarš aizsākās 2011.gadā, un konflikts pakāpeniski sadrumstalojās daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Ar atbalstu atšķirīgiem grupējumiem iesaistījušās arī vairākas ārvalstis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu