Kariņš sola rast stabilu avotu pedagogu un mediķu algu palielināšanai (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) sola rast pastāvīgu avotu pedagogu un mediķu algu palielināšanai.

Politiķis šorīt intervija TV3 atzina, ka skolotāju algu palielināšanai šogad atrastais avots - konfiscētie noziedzīgi iegūtie līdzekļi - ir nepastāvīgs, tāpēc ir jāmeklē iespējas to aizstāt ar pastāvīgiem budžeta līdzekļiem.

Viņš ir pārliecināts, ka šāds avots gan pedagogu, gan mediķu algu palielināšanai tiks rasts, kas gan prasīšot zināmas korekcijas nodokļu sistēmā.

Kariņš izteicās, ka esot atradis zināmu risinājumu, par kuru tagad cenšoties pārliecināt koalīcijas partnerus.

Lūgts skaidrot, ko viņš saprot ar paša nereti pieminēto lielāku nodokļu taisnīgumu Latvijā, Kariņš atzīmēja, ka valstī ir standarta nodokļa nomaksas režīms un legāli nodokļu režīmi ar dažādiem atvieglojumiem, un šādu situāciju premjers uzskata par netaisnīgu.

Dažādos nodokļu atlaižu režīmus Kariņš vēlētos sašaurināt un panākt, ka visi veic arī sociālās iemaksas, jo nebaltā stundā visi gribot valsts atbalstu, ne tikai standarta nodokļu maksātāji. Tāpat varot tikt domāts par ar nodokļiem neapliekamās ienākumu daļas palielināšanu.

Kariņa vērtējumā, valstī sabiedrības attieksme pret nodokļu nomaksu nav optimāla - cilvēki sagaida labus valsts pakalpojumus, bet nodokļus, kas nepieciešami to nodrošināšanai, mēdz nemaksāt.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu