"Demo skapī" pašizolācijas dziesmas - "Nova Koma", "Lisijs biskvīts" un Kate Elpo

Jānis Žilde
, Galvenā redaktora vietnieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Kate Elpo ar mūziķiem
Kate Elpo ar mūziķiem Foto: publicitātes

Pēc jauno mūziķu platformas - sadaļas "Demo skapis" atvēršanas, kas atjaunota ar Sabiedrības integrācijas fonda programmas atbalstu, katru nedēļu saņemam jaunus pieteikumus. Pēc nelielas pauzes atsākam pildīt šo rubriku ar jaunām dziesmām. Lūk, šīs nedēļas apkopojums, kas veltīts pandēmijai un pašizolācijai.

Nova Koma "Viens" 

Pašmāju garāžroka apvienība "Nova Koma", kas izveidojusies jau 2015. gadā, vairākus mēnešus ilgušajā pašizolācijas laikā, piedāvā jaunu dziesmu "Viens". Skaņdarbam tapis arī video, kas "dzīvajā" ierakstīts studijā "Gateris".

Lai izvairītos no liekas pulcēšanās, grupas dalībnieki paši uzņēmās gan audio, gan video ieraksta veikšanu un apstrādi, atgriežoties pie DIY (dari pats) estētikas. 

"Es nemāku būt viens," skan solista un ģitārista Mārtiņa Vilnīša dziesmas vārdi.

Nova Koma "Viens"
Nova Koma "Viens" Foto: publicitātes

"Nova Koma" ir garāžroka apvienība, kas kopš 2015. gada izdevusi albumu, EP, koncertierakstu un vairākus videoklipus. Grupa uzstājusies dažādos festivālos un veikusi turnejas Latvijas lielākajās pilsētās. Grupas skanējumu raksturo melodiskas ģitāru tēmas, eksperimenti ar ritmu un dinamiku, kā arī plaša noskaņu daudzveidība - grupa jūtas ērti gan blūza balādēs, gan pankroka skaņdarbos.

Grupa turpina strādāt pie sava otrā studijas albuma, kuru sola publicēt šā gada vasarā, kā arī aicina atbalstīt viņu radošo darbību, iegādājoties grupas kreklu.

Video: Nova Koma "Viens"

Lisijs biskvīts "Korona"

Vēl vienu dzīvo ierakstu par pandēmijas tēmu radījusi jaunizveidotā pankroka apvienība "Lisijs biskvīts".

"Lielākoties ievērojot pankroka tradīcijas, sešu mūziķu apvienība veido skaņu debesskrāpjus, kurus klausoties rodas vēlme ar augsti paceltu dūri lēkāt pa pagraba telpām, koridoriem vai garlaicīgiem ofisiem un izolēt visu mietpilsonisko un lieko no sabiedrības nogurušajām smadzenēm," par sevi raksta grupa.

"Lisijs biskvīts"
"Lisijs biskvīts" Foto: publicitātes

Dziesmas ieraksts tapis Event Studio paspārnē sadarbībā ar Ēriku Anaiti. 

Dziesma ieskaņota dzīvajā ar pirmo piegājienu.

Video: Lisijs biskvīts "Korona"

Kate Elpo "be-longing"

Pēc vairāku gadu klusuma autore un izpildītāja Kate Elpo laidusi klajā jaunu dziesmu "be-longing" un video, kas tapuši attālināti karantīnā Berlīnē un Rīgā. Dziesmas nosaukums “be-longing” ir vārdu spēle starp “ilgoties” un “būt kopā, piederēt” un, lai arī dziesma radīta vairākus gadus atpakaļ, tieši pēdējo mēnešu notikumi likuši to ierakstīt un publicēt.

"Apsēsties un izdziedāt to, ko jūtu, bet nevaru izrunāt vai aptvert, ir mana pašterapija. Arī esot karantīnā un ievērojot sociālo distancēšanos, mūzika palīdz un dziedē. Redzot, kā man tuvi cilvēki pārdzīvo būšanu šķirti, daži no viņiem pat piespiedu kārtā dažādās valstīs, pie manis atnāca sajūta, ka varbūt manas dziesmas var noderēt arī citiem. Tā tika ierakstīta "be-longing"," stāsta dziedātāja. 

Dziesma muzikāli ieturēta vieglā džeza manierē, atgādinot kaut no no Noras Džonsas vai Daienas Krolas daiļrades.

Kate Elpo
Kate Elpo Foto: publicitātes

Dziesma "be-longing" tapusi kopā ar Valteru Sprūdžu (ģitāras, bass, papildvokāli, līdzproducents), miksu un māsteru veicis Kārlis Būmeisters. Dziesmas mūzikas un vārdu autore ir Kate Elpo. 

Video. Kate Elpo "be-longing".

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde. 

Foto: #SIF_MAF2020
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu