Saeima Staķa vietā deputātes amatā apstiprina Kristu Baumani

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Ābele, Saeima

Saeima šodien parlamenta deputātes pilnvaras apstiprināja Kristai Baumanei (AP).

Kā informēja "Attīstībai/Par!" (AP!) pārstāve Lāsma Bindere, šodien AP Saeimas frakcijai pievienojās bijusī domnīcas "Providus" vadītāja, nodibinājuma "Latvijas Dabas fonds" līdzšinējā speciāliste Krista Baumane. Līdz ar viņas pievienošanos AP frakcija kļūst par vienīgo Saeimā, kurā sievietes ir vairākumā.

"Man ir padziļināta interese un pieredze vides aizsardzības, starptautiskās politikas, cilvēktiesību un sabiedrības iesaistes jautājumos, tāpēc ceru ar šīm tēmām strādāt arī Saeimā," norāda Baumane.

Politiķe pauž, ka vides tēma ir īpaši aktuāla pēdējos gados, kad gan pētījumi, gan liecības dabā visapkārt "skarbi parāda cilvēka nesaudzīgās rīcības sekas, sākot ar klimata pārmaiņām, beidzot ar dabas daudzveidības mazināšanos". Deputāte redz iespēju Saeimai vides aizsardzības jautājumiem veltīt pienācīgu uzmanību un politisku atbalstu. 

"Arī cilvēktiesību jomā ir lietas, kas sen prasa politisku lēmumu, piemēram, Dzīvesbiedru likuma pieņemšana un Stambulas konvencijas ratifikācija," norāda Baumane.

Baumane par Saeimas deputāti kļuvusi, jo parlamentārieša mandātu nolicis "Attīstībai/Par!" (AP) un "Progresīvo" kopīgā saraksta Rīgas domes mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis (AP).

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja AP pārstāvis Aleksis Zoldners, Staķis uzsver, ka turpmākos mēnešus viņš spēkus veltīs Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas paredzētas 29.augustā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu