Noziedznieki mēģinājuši nolaupīt vienu no Ķīnas bagātākajiem cilvēkiem (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Noziedznieki pagājušās nedēļas nogalē mēģinājuši nolaupīt Ķīnas uzņēmēju He Sjandzjaņu, kurš ir viens no bagātākajiem cilvēkiem valstī, vēsta ASV raidsabiedrība CNN. 

Pieci noziedznieki svētdien iekļuva He mājā Ķīnas pilsētā Fošaņā, kā rezultātā izraisījās ķīlnieku krīze, kas ilga vairākas stundas. 

Kā liecina Ķīnas mediju rīcībā esošā informācija, He dēlam izdevies aizbēgt - viņš pārpeldējis upi netālu no mājas esošo izsaucis policiju. 

Policija gan neapstiprināja, ka incidents saistīts ar He Sjandzjaņu, paziņojumā norādot, ka noziedznieki mēģinājuši nolaupīt vīrieti uzvārdā He. 

Tomēr vēlāk He piederošais mājsaimniecības iekārtu ražošanas uzņēmums “Midea” vēlāk izplatīja paziņojumu, pateicoties policijai par veiksmīgo ķīlnieku krīzes izbeigšanu. 

Visi pieci noziedznieki aizturēti. Policija informē, ka šajā incidentā neviens nav cietis. 

77 gadus vecā He īpašumu vērtība ir vairāk nekā 24 miljardi ASV dolāru - viņš ir viens no bagātākajiem cilvēkiem Ķīnā. Savukārt izdevuma “Forbes” pasaulē bagātāko cilvēku sarakstā viņš ieņem 45. vietu. 

Uzņēmumu “Midea” Hu dibināja 1968.gadā. “Midea” ražo apkures, ventilācijas un gaisa kondicionēšanas sistēmas un citas mājsaimniecības un industriālās ierīces. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu