“Līgo mežā”: rabarberu kūka ar rožlapiņām un kvēlojošas ogles putukrējumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Parādīsim un pastāstīsim par kūkas recepti, kura ir vienkārša, garda, pagatavojama ugunskurā un priecēs kā lielus, tā mazus! Īpaši romantiska dāvana sev tuvam cilvēkam. TVNET sadarbībā ar “Latvijas valsts mežiem” aicina doties mežā, iepazīt to, izzināt daudzveidīgo garšu pasauli, bet neaizmirst arī par ugunsdrošību un tīrību aiz sevis. 

Gatavojoties un svinot Jāņus, “Egoiste” jau tradicionāli piedāvā noderīgus padomus un dažādas vasaras saulgriežu ēdienu receptes, kas tapušas nekur citur kā dabas svētnīcā – mežā!

Sastāvdaļas:

  • 2 rabarberu kāti;
  • sviests;
  • cukurs;
  • 3 saujas savvaļas rožlapiņu;
  • 2 olas;
  • 150 g miltu;
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera;
  • sāls.

Skaties video recepti:

Veidojam mīklu! Bļodā iesitam 2 olas, piejaucam šķipsnu sāls un samaisām. Pielejam 100 g izkausēta, meža pavēnī atdzesēta sviesta, pieberam 100 gramus brūnā cukura. Atsevišķi samaisām 150 g miltu un 2 tējkarotes cepamā pulvera. Abus maisījumus sajaucam viendabīgā masā, un mīkla ir gatava! Lai tā nedaudz atpūšas. 

Tikmēr nomizojam un sagriežam rabarberus, un apberam tos ar cukuru. Samaisām un nedaudz pagaidām, kamēr tie sāk sulot. Tas ir process, kurā izdalās dabīgais sīrups. Liekam karstā katlā un  pasautējam/pacepam tos, līdz rabarberi sāk karamelizēties. Pievienojam divas saujas rožlapiņu un pāris reizes apmaisām. 

Galerija: rabarberu kūka ar rožlapiņām un kvēlojošas ogles putukrējumu

Lejam pāri mīklu un uzliekam virsū iepriekš sakarsētu čuguna vāku. Ļaujam mīklai cepties. 

Tikmēr paņemam saldo krējumu, tajā ievietojam kvēlojošu malkas ogli un ļaujam tai tur “padejot”. Tā mūsu putukrējumam iedos dūmīgu aromātu. Pievienojam saldajam krējumam cukuru pēc patikas un kuļam putukrējumā. 

Kūku pasniedzam ar putukrējumu un rožlapiņām. 

Labu apetīti! 

Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2020: Ritvaram Tomam Loginam, Kārlim Langinam, Mārtiņam Otto, Viktorijai Puškelei, Gerdai Pulkstenei, Artūram Krūmiņam, Jānim Škaparam.

Un paldies ziedu salonam “Aina” par skaistajiem Jāņu vainadziņiem, kurus  uzpīt salonam var uzticēt ikviens!

Raksts tapis sadarbībā ar “Latvijas valsts mežiem”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu