VID sācis kriminālprocesu Latvijas čempionvienībā futbola klubā "Riga" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
"Skonto" stadions pirms "Riga FC" un "Valmiera FC" spēles
"Skonto" stadions pirms "Riga FC" un "Valmiera FC" spēles Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Valsts ieņēmumu dienests (VID) sācis kriminālprocesu par "aplokšņu algu" izmaksu Latvijas futbola virslīgas klubā "Riga" un kluba telpās veiktas procesuālās darbības, liecina VID un futbola kluba sniegtā informācija.

Šis ir jau otrais Latvijas futbola virslīgas klubs, pret kuru VID šogad sācis kriminālprocesu.

VID informēja, ka dienesta Nodokļu un muitas policijas pārvalde maijā ir sākusi kriminālprocesu par "aplokšņu algu" izmaksu vienā no Rīgas futbola klubiem.

Savukārt "Riga Football Club" sociālajā tīklā "Twitter" apstiprina, ka 17.jūnijā kluba telpās VID pārstāvji veica procesuālās darbības.

"Klubs turpina treniņus un gatavojas svētdienas spēlei. Kad tas būs iespējams, sniegsim plašākus komentārus," pausts kluba ierakstā.

Kā norāda VID, veicot sākotnējās pirmstiesas izmeklēšanas darbības, noskaidrots, ka futbola klubs no 2018.gada 1.janvāra līdz 2019.gada 31.decembrim grāmatvedības reģistros nav uzrādījis darba samaksu un neuzskaitīto un neaprēķināto darba algu ir neoficiāli izmaksājis skaidrā naudā klubā reģistrētajiem sportistiem un darbiniekiem.

Valstij nodarītā zaudējuma apmērs nenomaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veidā tiks noskaidrots izmeklēšanas laikā. Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 217.1 pantā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde veica kratīšanas kriminālprocesā iesaistītā futbola kluba telpās un personu dzīves vietās. Kratīšanu laikā tika atrasti un izņemti kriminālprocesam nozīmīgi priekšmeti, kas tiks analizēti turpmākajā kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas gaitā.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiek sniegta.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, biedrība "Riga Football Club" dibināta 2014.gadā tās vienīgā amatpersona ir kluba ģenerāldirektors Aleksandrs Proņins.

Maijā tika ziņots, ka VID atklājis "aplokšņu algu" izmaksu lielos apjomos futbola klubā "Ventspils". Saistībā ar šo gadījumu esot sākti kriminālprocesi un veiktas arī vairākas kratīšanas. 5.maijā ar futbola klubu "Ventspils" saistītās telpās un personu dzīves vietās VID Muitas un nodokļu policija veikusi vairākas kratīšanas.

Šajā lietā statuss - personas, pret kurām uzsākts kriminālprocess - ir piemērots par līdzīgiem noziegumiem Moldovā apsūdzētajam "Ventspils" futbola kluba prezidentam Adlanam Šišhanovam, bijušajam "Ventspils" futbola kluba direktoram Andrejam Butrikam, kluba menedžerim Nikolajam Djakinam un finanšu direktoram Sergejam Usačevam.

"Riga FC" ir divkārtēja (2019. un 2018. gada) Latvijas futbola virslīgas čempione, kā arī Latvijas kausa ieguvēja 2018. gadā.

Trīs mēnešu laikā šis ir jau trešais gadījums, kurā VID veic procesuālās darbības kādā no Latvijas futbola organizācijām.

Maijā tika vēstīs, ka VID atklājis "aplokšņu algu" izmaksu lielos apjomos futbola klubā "Ventspils". Saistībā ar šo gadījumu esot sākti kriminālprocesi un veiktas arī vairākas kratīšanas.

Savukārt aprīlī VID darbinieki veica procesuālās darbības Latvijas Futbola federācijas (LFF) birojā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu