Rasu vienlīdzība kļūst liktenīga saldējumam “Eskimo” (63)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Youtube

Amerikāņu uzņēmums Dreyer's nolēmis atteikties no saldējuma nosaukuma “Eskimo”, lai nepazemotu inuītus – Grenlandes, Kanādas Nunavutas, Aļaskas un Austrumu Čukotkas autonomā apgabala pamatiedzīvotājus, vēsta The Wall Street Journal.

Zīmolam “Eskimo” šogad aprit simts gadu. Tā reklāmās izmantots eskimosu ziemas apģērbā tērpta zēna attēls.

Šveices kompānijas “Nestle” meitas uzņēmuma Dreyer's mārketinga direktore Elizabete Markeza, vērtējot saldā deserta “Eskimo Pie” nosaukumu, izteikusies: “Mēs iestājamies par rasu vienlīdzību un uzskatām šo nosaukumu par pazemojošu”. Deserts “Eskimo Pie” ir veidots no saldējuma, ko iekļauj ar šokolādi nokaisīti saldās mīklas slāņi.

Šo produktu jau 1920.gadā radīja Kristians Nelsons un konditors Rasels Stovs. Tas tika patentēts 1922.gadā, bet pēc tam, ņemot vērā straujo saldējuma popularitātes pieaugumu ASV, deserta recepte tika pārdota. Kompānija Dreyer's to iegādājās 2007.gadā.

Protestu pret rasismu un policijas vardarbību laikā vairāki uzņēmumi jau ir atteikušies no tādu preču zīmju izmantošanas, kuras varētu vainot diskriminācijā. Šādu produktu vidū ir, piemēram, ātri pagatavojamie ēdieni un “Uncle Ben” mērces, kā arī “Aunt Jemima” pankūku sīrups.

Komentāri (63)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu