Mediji: Ķīna pieņēmusi Honkongas nacionālās drošības likumu (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ķīnā protestē pret nacionālās drošības likumu. Ilustratīvs attēls
Ķīnā protestē pret nacionālās drošības likumu. Ilustratīvs attēls Foto: JEROME FAVRE / EPA

Ķīna otrdien pieņēma Honkongas nacionālās drošības likumu, kura kritiķi bažījas, ka tas ievadīs plašas politiskas represijas šajā autonomajā teritorijā, ziņoja Honkongas mediji.

Nacionālā tautas kongresa pastāvīgā komiteja, kas ir Ķīnas galvenā likumdošanas institūcija, otrdienas rītā vienbalsīgi pieņēma šo likumu, ziņoja telekanāls "Now TV", raidsabiedrība RTHK un laikraksts "South China Morning Post".

Pekina ir paziņojusi, ka jaunais likums aizliegs graujošu darbību, atdalīšanos no valsts, terorismu un slepenu sadarbību ar ārvalstu spēkiem, un ka tas ir vajadzīgs, lai atjaunotu stabilitāti Honkongā pēc demokrātijas piekritēju protestiem.

Tā pretinieki bažījas, ka šis likums sagraus Honkongas politiskās brīvības un samazinās tās autonomiju, ņemot vērā, ka līdzīgi likumi ir izmantoti protestu apspiešanai kontinentālajā Ķīnā.

Pekina ir apgājusi Honkongas likumdošanas institūciju, lai pieņemtu šo likumu. Tas tika pieņemts sešas nedēļas pēc pirmā paziņojuma par to.

Honkongas 7,5 miljoni iedzīvotāju vēl nav redzējuši šī likuma saturu. Ir gaidāms, ka tas stāsies spēkā trešdien.

Pekinas atbalstītā Honkongas valdības vadītāja Kerija Lama otrdienas rītā iknedēļas preses konferencē atteicās sniegt komentārus par to, vai šis likums ir pieņemts. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu