Sieviete, kura jau divus gadus ikdienā dzīvo kā īsta viktoriāne

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Instagram

Kāds viņu sauktu par traku, kāds par apsēstu vēstures mīļotāju, bet kādam interesētu, vai viņa staigā bez apakšbiksēm. Lai vai kā, divdesmit piecus gadus vecā Žaklīna Brauna ir izvēlējusies nu jau vairākus gadus dzīvot viktoriāņu stilā ar visu tam laikmetam piederīgo garderobi.

Žaklīna no Misūri štata Sentluisas pilsētas ir īstenojusi savu sapni. Viņa dzīvo kā 19.gs.  hercogiene 1853. gadā celtā lauku savrupmājā "Oakland". 

Viktoriāņu mode Žaklīnu aizrāva jau universitātē, tomēr viņa nekad nedomāja, ka izdosies pašai kļūt par dzīvu vēstures apliecinājumu. "Oakland" saimnieki ir atļāvuši Žaklīnai mitināties šajā mājā, lai pieskatītu īpašumu un piesaistītu tūristus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jacqueline (@_jacquelinebrown_) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jacqueline (@_jacquelinebrown_) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amanda Rie (@amandarie__) on

Jāatzīst, ka tas nebūt nav lēts prieks. Grafiskā dizainere pēdējos trīs gados ir iztērējusi vairāk nekā 5000 eiro vēsturiskajam apģērbam, raksta Dailymail.co.uk.

Žaklīnas drēbju skapī ir Viktorijas laikmeta 20 kleitu kolekcija. Dažas no tām viņa ir iegādājusies tiešsaistē, bet pārējās ir šūtas pēc pasūtījuma.

„Dzīvošana Viktorijas laika savrupmājā nekad nebija bijis mans sākotnējais karjeras plāns, taču tagad varu izdzīvot savu sapni. Esmu šīs mājas pārvaldniece jau divus gadus un vēlos te arī palikt," stāsta sieviete. "Esmu iemīlējusies visā, kas ir saistīts ar Viktorijas laikmetu. Kleitas ir manas mīļākās. Es mīlu to formu. Man patīk, ka sievietes tolaik bija sievišķīgas, un es dievinu romantiku."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jacqueline (@_jacquelinebrown_) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jacqueline (@_jacquelinebrown_) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jacqueline (@_jacquelinebrown_) on

Žaklīna cenšas ģērbties vēsturiski neatkarīgi no tā, ko dara, un gandrīz nekad nevelk bikses. Sieviete ikdienā neskatās televīziju, reti lieto internetu un daudz lasa Viktorijas laika romānus un dzeju. Sieviete sapņo arī par pārvietošanos ar karieti automašīnas vietā. 

Kā tad ar apakšveļu? To tomēr Žaklīna valkā, jo, kā zinām, arī karaliene Viktorija to darīja. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu