Sicīlijā astoņiem jūrā izglābtiem migrantiem konstatēts jaunais koronavīruss (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19 testēšana
Covid-19 testēšana Foto: Reuters/ScanPix

Astoņiem cilvēkiem, kas ieradās Sicīlijā ar labdarības organizācijas migrantu glābšanas kuģi "Mare Jonio", konstatēta inficēšanās ar jauno koronavīrusu un viņi ievietoti karantīnā, paziņojusi organizācija "Mediterranea".

Astoņi saslimušie bija tajā 43 cilvēku lielajā nelegālo imigrantu grupā, ko "Mare Jonio" uzņēma Vidusjūrā un trešdien nogādāja Sicīlijā.

"Mediterranea" šodien pavēstīja, ka veselības aprūpes dienesti informējuši to, ka astoņiem migrantiem konstatēta saslimšana ar jauno koronavīrusu. Dienesti norādīja, ka saslimušie ievietoti karantīnā un nerada inficēšanās draudus plašākai sabiedrībai.

Karantīna piemērota arī pārējiem migrantiem, kas atradās uz kuģa, un kuģa apkalpei.

Migrantiem turpinot bēgt no Lībijas, labdarības organizācijas atsākušas migrantu glābšanu, kas jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ lielā mērā tika apturēta.

Labdarības organizācijas "Ocean Viking", kas jau nedēļu gaida, kad varēs izsēdināt kādā ostā 180 izglābtos migrantus, šodien ziņoja, ka divi izmisuši migranti ielekuši jūrā, bet tika izglābti.

Sicīlijas pilsētas Noto mērs Korado Bonfanti atklāja, ka migranti ievietoti karantīnā aptuveni 20 kilometrus no pilsētas.

"Mūsu kopienai nevajadzētu satraukties, jo nekādi kontakti netiks atļauti," sacīja mērs.

Sicīlijas reģiona prezidents Nello Musumeči pavēstīja, ka valdība noraidījusi kā pārāk dārgu lūgumu piemērot karantīnu migrantiem uz kuģa.

"Un tādēļ viņi var palikt Noto," sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja Musumeči. Viņš piebilda, ka pārbaudīs, vai būtu atbilstoši noteikt sarkano zonu ap migrantu apmešanās vietu.

"Kādēļ karantīna uz sauszemes? Kādēļ neviens mums nestāsta par īstajiem apstākļiem Lībijas nometnēs? Tie ir jautājumi, uz kuriem Romai ir pienākums atbildēt," pavēstīja politiķis.

Arī galēji labējo līderis Maeto Salvīni kritizēja valdību.

"Pārējā Eiropa raugās uz mums ar žēlumu, kamēr cilvēku kontrabandisti berzē savas rokas. Valdība? Tā ir klusa un guļ," sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja Salvīni.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu