Anglijas autobūves smagsvars jeb limuzīns ar pelnu trauku goda vietā – 1960. gada Rolls-Royce (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ir cilvēki, kam viss, kas saistīts ar automašīnām, ir asinīs. Tā noteikti var teikt arī par ķirurgu Gastonu Neimani, kurš ar auto restaurēšanu nodarbojas jau kopš bērnības un šobrīd brauc ar sešdesmito gadu Rolls-Royce. 

Gastons Neimanis auto restaurēšanu sācis ar saviem bērnības auto, paralēli ārsta-ķirurga darbam, un gadu gaitā atjaunojis neskaitāmus spēkratus. Elegantais Rolls-Royce ir nācis no Londonas un ir pirmais automobilis, kam ir pašu Rolls-Royce taisīta alumīnija virsbūve. 2,6 tonnu smagsvaru Gastons lielākoties atjaunojis savām rokām, saglabājot eleganci un oriģinālo dizainu. 

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Rolls-Royce, kas viesojas raidījuma "Ātruma cilts" rubrikā Bez ABS, ir aprīkots ar ādas sēdekļiem, apsildāmu aizmugurējo stiklu, vairākiem pelnu traukiem, un tajā saglabājies pat oriģinālais instrumentu komplekts. Bet zem motora pārsega tam slēpjas trīs bremžu sistēmas, kas rada pārpratumus tehniskās apskates laikā. Kā jau kārtīgam britu auto, Rolls-Royce stūre ir labajā pusē, tāpēc apdzīšanas manevros noder uzticams ceļabiedrs.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kāpēc mācītāji ir īpaši iecienījuši Rolls-Royce markas auto un vai angļiem ir tendence sarežģīt lietas, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu