SPKC neizslēdz iespēju jau nākamnedēļ atgriezties pie stingrākiem ierobežojumiem (14)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

"Vērtējot šīs nedēļas saslimstības gadījumus ar Covid-19, ja epidemioloģiskās izmeklēšanas rezultātā apstiprināsies, ka vairākiem gadījumiem nebūs izsekojams infekcijas avots, tad, visticamāk, būs jāatgriežas pie stingrākiem ierobežojumiem nākošajā nedēļā," mikroblogošanas vietnē Twitter paziņojis Slimību profilakses un kontroles centrs.

Latvijā pēdējās dienās novērots saslimstības pieaugums - valstī otro diennakti pēc kārtas reģistrēti septiņi jauni Covid-19 gadījumi. 

Trešdien plkst.16 notiks preses brīfings par aktuālo informāciju saistībā ar saslimšanas gadījumu pieaugumu Latvijā, kas novērots pēdējās dienās. Uz mediju jautājumiem atbildēs Veselības ministrijas Sabiedrības veselības departamenta direktore Santa Līviņa un SPKC Infekcijas slimību uzraudzības un imunizācijas nodaļas vadītāja Elīna Dimiņa.

Saslimstība ar jauno koronavīrusu pieaugusi vairākās pasaules valstīs; to komentējis arī valsts galvenais epidemiologs Uga Dumpis.  "Pašreizējie notikumi Balkānu valstīs lieliski parāda, kas notiek, kad uzvara pār Covid-19 tiek svinēta pārāk ātri," mikroblogošanas vietnē "Twitter" norādījis Dumpis. 

"Saslimušo statistika pasliktinās ar katru dienu, bet cilvēki negrib atgriezties pie distancēšanās. Tas pats Irānā un Izraēlā, par ASV nemaz nerunājot," raksta epidemiologs.

Dumpis uzsver - Balkānu valstis nav tas pats kas Baltijas valstis, kur epidemioloģiskā situācija tiek kontrolēta un ir cits sociālekonomiskais fons. "Mums vienkārši jāturpina mācīties no citu, nevis savām kļūdām. Tas līdz šim ir izdevies tīri labi," tā epidemiologs. 

Jau vēstīts, ka, pieaugot jauno Covid-19 gadījumu skaitam, Serbija nolēmusi no jauna noteikt komandantstundu nedēļas nogalē un atjaunot citus ierobežojumus. "Visas Belgradas slimnīcas ir gandrīz pilnas," sacīja prezidents, norādot, ka situācija sevišķi smaga ir tieši galvaspilsētā.

"Mēs izšķīrāmies par garo nedēļas nogales komandantstundu no piektdienas līdz pirmdienai," paziņoja prezidents, piebilstot, ka no trešdienas būs aizliegts pulcēties vairāk par pieciem cilvēkiem. Tas attieksies gan uz telpām, gan ārpus telpām.

Kopš nedēļas nogales Serbijā slēgtās publiskās telpās obligāta prasība ir sejas maskas.

Atjaunotie ierobežojumi gan izraisījuši plašus protestus, kas pārauguši vardarbībā.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu