"Deutsche Bank" maksās €150 miljonu sodu par darījumiem ar Epsteinu un "Danske Bank" filiāli Igaunijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: JANE ROSENBURG / REUTERS

Vācijas lielākā banka "Deutsche Bank" piekritusi maksāt 150 miljonu eiro sodu saistībā ar bankas darījumiem ar pedofilijā apsūdzēto amerikāņu finansistu, nelaiķi Džefriju Epsteinu un "Danske Bank" filiāli Igaunijā.

Par sodu otrdien paziņoja ASV Ņujorkas štata Finanšu pakalpojumu departaments (DFS).

Departamenta superintendante Linda Leisvela norādīja, ka "Deutsche Bank" adekvāti nenovēroja klientu aktivitātes, lai gan pati uzskatīja tos par augsta riska klientiem.

"Sevišķi Džefrija Epsteina lietā, neskatoties uz zināšanām par Epsteina kunga šausmīgo kriminālo vēsturi, banka (..) neizsekoja un nenovērsa miljoniem dolāru lielas aizdomīgas transakcijas," sacīja Leisvela.

""Deutsche Bank" apstrādāja simtiem transakciju kopā par miljoniem dolāru, kam, mazākais, vajadzēja izraisīt papildu pārbaudi, teikts DFS paziņojumā.

Banka arī nodrošināja pārskaitījumus personām, kas bija publiski apsūdzētas par palīdzību Epsteinam nepilngadīgu meiteņu seksuālas izmantošanas organizēšanā.

"Deutsche Bank" nav arī nodrošinājusi pietiekamu uzraudzību pār darījumiem ar "Danske Bank" Igaunijas filiāli, kas pērn tika slēgta, nākot gaismā, ka no 2007. līdz 2015.gadam caur bankas kontiem izplūduši apmēram 200 miljardi eiro, kuru izcelsme ir uzskatāma par aizdomīgu.

Lai gan "Deutsche Bank" piešķīra "Danske Bank" Igaunijas filiālei augstāko iespējamo riska reitingu, "Deutsche Bank" neīstenoja atbilstošus pasākumus, lai nepieļautu, ka šī filiāle aizdomīgās transakcijās pārskaita miljardiem dolāru caur "Deutsche Bank" kontiem Ņujorkā, teikts DFS paziņojumā.

Epsteins bija apsūdzēts vairāku desmitu nepilngadīgu meiteņu seksuālā izmantošanā un cilvēku tirdzniecībā seksuālās izmantošanas nolūkā. Viņš mira cietumā pagājušā gada augustā dienu pēc tam, kad tika publiskoti dokumenti, kas dod plašāku ieskatu viņa vadītajā seksuālo pakalpojumu tirdzniecības tīklā laikā no 2002.gada līdz 2005.gadam.

Epsteina nāves apstākļu izmeklēšanā tika secināts, ka viņš pakāries, izmantojot palagu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu