Bolīvijas pagaidu prezidentei pozitīvs Covid-19 tests

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Bolīvijas pagaidu prezidente Žanīna Anjesa ceturtdien paziņoja, ka viņai veikts jaunā koronavīrusa tests ir pozitīvs.

"Man Covid-19 tests ir pozitīvs, es jūtos labi, strādāšu izolācijā," Anjesa paziņoja tviterī.

53 gadus vecā pagaidu prezidente videoierakstā tviterī informēja, ka viņa paliks karantīnā uz 14 dienām, bet pēc tam izies vēl vienu testu.

Anjesa ir kļuvusi par otro valsts galvu Latīņamerikā, kas pēdējo dienu laikā inficējusies ar Covid-19. Otrdien par pozitīvu jaunā koronavīrusa testu bija paziņojis Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru.

Ar Covid-19 inficējies arī Venecuēlas Konstitucionālās sapulces priekšsēdētājs Diosdado Kabeljo, kas tiek uzskatīts par otru varenāko personu valstī pēc prezidenta Nikolasa Maduro.

Pēdējo dienu laikā pozitīvi koronavīrusa testi bijuši arī četriem Anjesas valdības locekļiem. Senāta prezidente Eva Kopa trešdien piesardzības apsvērumu dēļ devās pašizolācijā. 

"Ņemot vērā to, ka daudziem no viņiem pēdējā nedēļā testi bijuši pozitīvi, es izgāju testu, un arī man tas bija pozitīvs," pavēstīja Anjesa. 

Bolīvija gatavojas pēc nepilniem diviem mēnešiem rīkot vispārējās vēlēšanas, lai gan valstī nav mazinājusies Covid-19 pandēmija.

Anjesa sākotnēji bija pret šo vēlēšanu rīkošanu septembrī, uzskatot, ka tās jāatliek par "vienu vai diviem mēnešiem" pandēmijas dēļ, bet vēlāk piekāpās.

Senāta viceprezidente Anjesa pērn novembrī pārņēma varu kā pagaidu prezidente pēc tam, kad prezidents Evo Moraless 10.novembrī atkāpās no prezidenta amata un aizbēga uz Meksiku. Moraless bija zaudējis drošības spēku atbalstu pēc trīs nedēļas ilgiem protestiem pret prezidenta vēlēšanu rezultātiem, saskaņā ar kuriem viņš esot uzvarējis jau pirmajā kārtā.

Jaunākajā sabiedriskās domas aptaujā Anjesa ir trešajā vietā pēc Luisa Arses, kurš ir prezidenta kandidāts no Moralesa partijas "Kustība par sociālismu", un bijušā prezidenta Karlosa Mesas.

Bolīvijā, kur ir 11 miljoni iedzīvotāju, ir reģistrēti gandrīz 43 000 inficēšanās ar Covid-19 gadījumu un vairāk nekā 1500 nāves gadījumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu