Sēnas upē Parīzē taps peldošais āra kinoteātris

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Le Cinéma sur L'eau

Jau šīs nedēļas nogalē parīziešiem būs iespēja gūt autentisku pieredzi - vērot šarmanto fanču kino Parīzes sirdī - Sēnas upē.  

Cinéma sur l’Eau jeb kino uz ūdens būs bezmaksas pasākums, kuru parīzieši varēs baudīt jau 18. jūlija vakarā. Šis neparastais pasākums "iekustinās" Parīzes vasaras sezonu, kuras atklāšana aizkavējusies vīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ. 

Sēnā ir izvietoti vairāki nodalīti laukumi - vienā no tiem tiks izkliedētas 38 elektriskās laivas. Nodalītais laukums neļaus upes straumei aizpeldināt kinovakara baudītājus. Peldošais āra kinoteātris ir inovatīva pasākuma ideja šā brīža apstākļiem, kas ļaus parīziešiem piedzīvot neaizmirstamu vasaras sezonas atklāšanu, vienlaikus kliedējot vīrusa draudīgo atmosfēru un saglabājot drošu attālumu starp pasākuma apmeklētājiem. Kino būs iespējams baudīt arī uz sauszemes - otrpus upei, tās krastā būs izvietoti 150 atpūtas krēsli. 

Sēnā nodalītie ūdens laukumi
Sēnā nodalītie ūdens laukumi Foto: AFP/SCANPIX

 Vienā elektriskajā laivā ir iespējams sasēsties līdz sešiem cilvēkiem, kas ir vai nu draugi, vai ģimenes locekļi - drošības apsvērumu dēļ vienā laivā savstarpēji nepazīstamus nesēdinās. Kino vakarā ļaudis vēros franču komēdiju "Le Grand Bain" jeb "Peldi vai slīksti" vai īsfilmu "A Corona Story" par vīrusa Covid-19 izraisīto pandēmiju. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu