BBS disku ražotājs jau trešo reizi paziņo par bankrotu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
BBS vieglmetāla riteņu diski
BBS vieglmetāla riteņu diski Foto: Unsplash

Viens no vadošajiem un pasaulē labāk zināmajiem auto riteņu disku ražotājiem, BBS, ir iesniedzis bankrota pieteikumu, jo pandēmijas dēļ ievērojami krities pieprasījums pēc firmas izstrādājumiem un nācies apturēt ražošanu.

Koronavīrusa pandēmijas sekas īpaši spēcīgi izjūt arī autobūves industrija un ar to cieši saistītās nozares. Viens no uzņēmumiem, ko skārušas finansiālas grūtības, ir auto disku ražotājs BBS Kraftfahrzeugtechnik AG, kas tiesā Vācijā iesniedzis bankrota aizsardzības pieteikumu, tajā norādot nespēju norēķināties ar partneriem, jo uzņēmumā neienāk no klientiem gaidītās naudas summas. 

Cik lieli ir BBS parādi un finansiālās saistības, nav zināms, tomēr būtiski norādīt: lai gan šobrīd firma samazinājusi darbības apgriezienus, tā nepārstās eksistēt. 

Foto: Unsplash

Maksātnespējas administrators Tomass Oberle norāda, ka BBS veiks apjomīgu restrukturizāciju, lai atgrieztos uz ienesīguma takas. Kādu iespaidu tas atstās uz uzņēmuma 1200 darbiniekiem, pagaidām nav skaidri zināms. 

Jāteic, ka šī ir jau trešā BBS maksātnespēja salīdzinoši īsā periodā. Pirmo reizi bankrota pieteikumu 1970.gadā dibinātais uzņēmums iesniedza 2007.gadā, kad pasaules tirgos bija vērojams straujš alumīnija cenu kāpums. Maksātnespējas procesa ietvaros BBS tika pārdots Beļģijas kompānijai Punch International. 

Nākamais bankrots sekoja 2015.gadā, un pēc tā atkal sekoja īpašnieku maiņa. Šoreiz BBS nonāca Dienvidkorejas uzņēmuma NICE īpašumā. Tā paspārnē BBS cita starpā noslēdza vienošanos ar NASCAR sacīkšu sēriju par jaunu 18 collu riteņu piegādi, lai aizvietotu līdzšinējos 15 collu tērauda diskus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu