KNAB nav ziņu par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem Tērbatas ielā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) rīcībā esošā informācija neliecina, ka Tērbatas ielā notiekošie pasākumi kādā veidā pārkāptu Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā noteiktos ierobežojumus, apliecināja biroja.

KNAB arī norādīja, ka birojs ir pievērsis uzmanību Tērbatas ielā notiekošajiem pasākumiem.

Birojs aicina iedzīvotājus, kam ir zināms par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas ierobežojumu pārkāpumiem, tostarp pašvaldības administratīvo resursu izmantošanu priekšvēlēšanu aģitācijā, ziņot KNAB.

To var darīt, klātienē vēršoties KNAB Citadeles ielā 1, Rīgā, zvanot uz diennakts bezmaksas uzticības tālruni 80002070, sūtot informāciju elektroniski uz knab@knab.gov.lv, vai arī lietojot mobilo lietotni "Ziņo KNAB!".

Birojā atgādināja, ka priekšvēlēšanu aģitācijas periodā pašvaldība var lemt par konkrētu aktivitāšu rīkošanu, taču šīs aktivitātes nedrīkst kalpot kā atsevišķu politisko spēku priekšvēlēšanu kampaņas sastāvdaļa. Ja pašvaldības rīkotajās aktivitātēs saskatāmas pazīmes, kas liecina, ka politiskie spēki pasākumu izmanto sevis popularizēšanai, tad KNAB var uzsākt lietvedību par iespējamu neatļautu administratīvo resursu izmantošanu.

LETA jau vēstīja, ka piektdien Tērbatas ielā, Rīgā norisinājās vairāki "vasaras ielas" atklāšanas pasākumi. Vakarā kopā ar Tērbatas ielas iedzīvotājiem ielas atklāšanu ieskandināja "Carnival Youth" koncerts. Koncerta laikā un pēc tā daudzi cilvēki sociālajos tīklos pauda sašutumu par to, ka koncertā nav ievērotas distancēšanās prasības.

Savukārt gan "Twitter", gan "Facebook" plaši izplatījās komentāri, kuros pasākumu organizatori tika apsūdzēti netiešas politiskās aģitācijas veikšanā par labu partiju apvienībai "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" apvienotajam sarakstam. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu