Vasmanis: Par klātienes mācību pārtraukšanu ir jālemj valsts, nevis pašvaldību līmenī

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Par klātienes mācību pārtraukšanu ir jālemj valsts, nevis pašvaldību līmenī, komentējot Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādes stadijā esošos ieteikumus izglītības iestādēm jaunajam mācību gadam, pauda Jūrmalas domes Izglītības pārvaldes vadītājs Imants Vasmanis.

Viņš atzina, ka pašlaik par jauno IZM iniciatīvu, ka pašvaldības pašas varēs lemt par klātienes mācību pārtraukšanu atkarībā no epidemioloģiskās situācijas, ir pārāk maz informācijas.

"IZM lapā šādas oficiālas informācijas nav bijis. Tajā lasāms, ka mācības septembrī atsāksies klātienē, tām arī gatavojamies," atzina Vasmanis, piebilstot, ka gadījumā, ja šāda prakse tomēr tiktu ieviesta, pārvalde par jautājumu lemtu kopā ar domi, jo Izglītības pārvalde ir Jūrmalas domes sastāvā.

Vienlaikus pārvaldes vadītājs domā, ka šādas kārtības pieņemšana radītu daudz jautājumu un neizslēgtu risku, ka vietvaras varētu pieņemt nepareizu lēmumu. "Es domāju, ka tas ir valsts mēroga jautājums. Lēmums [par mācību pārtraukšanu klātienē] ir atbildīgs un sarežģīts, bet es neesmu infektologs," komentēja Vasmanis.

TVNET jau ziņoja, ka IZM pašlaik neplāno noteikt konkrētu rādītāju, pie kura mācībām no klātienes režīma būtu jāpāriet daļēji attālinātā vai attālinātā režīmā, jo ministrija to plāno atstāt katras pašvaldības ziņā.

Kā aģentūrai LETA atklāja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības vadītāja Inga Vanaga, otrdien ministrija rīkoja sanāksmi, kurā ar dažiem sociālajiem partneriem un nozares ekspertiem tika izskatīts MK noteikumu projekts par mācību procesa organizēšanu, kuram būtu jāstājas spēkā no 1.augusta.

Vanaga uzsvēra, ka arodbiedrība kopā ar Latvijas Pašvaldību savienību vēlējās panākt, lai nacionālā līmenī tiek noteikts, pie kāda saslimstības rādītāja tiek īstenotas daļēji attālinātas vai attālinātas mācības, tomēr IZM lēma to atstāt pašvaldības ziņā - pašvaldībai pašai būs jālemj pie kādas epidemioloģiskās situācijas savā novadā vai noteiktā izglītības iestādē tiks pieņemts lēmums par klātienes mācību pārtraukšanu.

"Šis plāns B ir uzgrūsts uz skolu un pašvaldību pleciem. Viņiem pašiem pat jāizlemj, vai jārealizē plāns B," pauda Vanaga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu