Biznesmenis piesavinās valsts atbalsta līdzekļus un nopērk Lamborghini (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/Scanpix. TVNET kolāža

Ir godprātīgi uzņēmēji un ir biznesmeņi, kuri darbojas uz likuma robežas vai pat pārkāpjot to. Tā rīkojies arī kāds Floridas uzņēmējs, kurš viņam piešķirtos gandrīz 4 miljonus ASV dolāru, kas bija paredzēti Covid-19 izraisīto grūtību pārvarēšanai un darbinieku algu izmaksām, nolēma izlietot savtīgiem mērķiem un kā pirmo iegādājās Lamborghini Huracan Evo.

Deivids Hainss bija pieteicies finansiālajam atbalstam septiņās Mazo uzņēmumu administrācijas programmās, kopā prasot 13,5 miljonus dolāru. Trīs viņa programmas tika apstiprinātas un caur "Bank of America" Hainss saņēma 3 984 557 dolāru. Tos bija paredzēts izlietot viņa uzņēmumā 70 nodarbināto cilvēku algām un citu tekošo izdevumu segšanai.

Tā vietā Hainss par 318 tūkstošiem dolāru iegādājās itāļu superauto, iepirkās apģērbu un dārglietu veikalos, dzīvoja dārgās viesnīcās un tērēja naudu iepazīšanās portālos. Par to vēsta "Miami Herald".

Foto: MIAMI-DADE COUNTY CORRECTIONS AND REHABILITATION DEPARTMENT

Lieki piebilst, ka nevienai no izdevumu pozīcijām nebija paredzēts valsts finansiāls atbalsts, tomēr par Hainsa krāpšanas shēmām kļuva zināms, kad viņš ar savu Lamborghini 11.jūlijā iekļuva avārijā un aizbēga no notikuma vietas. Vēlāk viņš gan tika notverts un auto - konfiscēts. Tāpat tika arestēti arī vīrieša konti, kuros bija palikuši 3,4 miljoni dolāru. 

Tagad 29 gadus vecajam Hainsam draud 30 gadus ilgs cietumsods, kā arī naudas sods 1 miljona dolāru apmērā. Pēc aresta viņš nedēļas nogali pavadīja aiz restēm, tomēr vēlāk tika atbrīvots pret 100 000 dolāru drošības naudu un nu ir spiests uzturēties mātes mājās. To, vai Hainss nepārkāpj liegumus, uzrauga GPS izsekošanas ierīce.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu