Burovs: "Saskaņa" vēlēšanās iegūs vairāk vietu, taču tas nenozīmēs uzvaru (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās partija "Saskaņa" noteikti iegūs vairāk deputāta vietu domē, taču tas automātiski nenozīmēs uzvaru vēlēšanās, intervijā teica bijušais Rīgas mērs un partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) domes priekšsēdētāja amatam izvirzītais Oļegs Burovs.

Viņš atzina, ka ar "Saskaņas" iegūto vietu skaitu domē GKR nevarēs konkurēt. Taču, "(..) kurš no mums būs zaudētājs, kurš vinnēs, to mēs redzēsim," piebilda politiķis, norādot, ka "Saskaņa" pēc Saeimas vēlēšanām vienmēr paziņo, ka ir uzvarējusi, taču visu laiku paliek opozīcijā.

Burovs atzina, ka Rīgas domē saglabāt koalīciju ar iepriekšējiem sadarbības partneriem "Saskaņu" un vienlaikus strādāt iedzīvotāju labā nebija iespējams. Situācija domē, pirms tās atlaišanas, bija nonākusi strupceļā. 

"Kompromisiem ir robežas. Es vairs negribēju ne kā cilvēks, nekā politiķis, ne kā profesionālis iet uz kompromisiem," teica GKR pārstāvis.

Arī tā laika opozīcija negribēja uzņemties varu un izvēlējās iespēju tikai kritizēt, pauda Burovs.

Viņaprāt, ārkārtas vēlēšanas būs jauns uzticības balsojums, kas dos iespēju Rīgas domei atgūt iedzīvotāju uzticību.

Burovs uzsvēra, ka GKR šobrīd nav "sarkano līniju". Partija savā priekšvēlēšanu programmā ir izvirzījusi vairākus mērķus. Ar tām partijām, ar kurām šie mērķi sakritīs, ar tām GKR sadarbosies.

Viņš arī piebilda, ka "Gods kalpot Rīgai" nav "Saskaņas" "satelīts". Lai gan pēc 2017.gada vēlēšanām partijā bija jaušams "sagurums", tomēr Nila Ušakova (S) izteiktais piedāvājums GKR pievienoties "Saskaņai" tika noraidīts.

Tie partijas biedri, kuri uzskata partijas lēmumu būt patstāvīgiem par kļūdu, ir izstājušies no GKR un pievienojušies "Saskaņai", norādīja Burovs.

Lai gan, šķiroties no koalīcijas partneriem, Uškovs veltīja Burovam neglaimojošus epitetus, Burovs joprojām izvairās uz tiem atbildēt.

Uz jautājumu, ja Jums sanāks kādreiz runāt par koalīcijas veidošanu ar Ušakovu, vai Jūs varēsiet sadarboties, Burovs atbildēja: "Es nezinu. Negribu šobrīd demonizēt Ušakovu, negribu pateikt, ka viņš ir vissliktākais un viss sliktais, kas ir izdarīts Rīgā ir Ušakova vaina. Es šobrīd vispār negribu par to runāt."

Viņš norādīja, ka Ušakovs bija pie varas desmit gadus. Tas cilvēks, kurš stājās Rīgas mēra amatā pirms desmit gadiem bija viens, bet tas, kurš devās prom uz Eiropas parlamentu, pavisam cits. "Krēsls maina cilvēkus," piebilda Burovs.

Jau ziņots, ka Eiropas Parlamenta (EP) deputāts un bijušais Rīgas domes priekšsēdētājs Ušakovs iepriekš asi kritizējis Burovu, aicinot tā brīža Rīgas domes koalīciju nostrādāt vēl atlikušo laiku domē, nevis pašatlaisties, ko, viņaprāt, centās panākt Burovs.

Ušakovs pārmeta Burovam, ka viņš speciāli piespēlējot par pašvaldību jautājumiem atbildīgajam ministram Jurim Pūcem (AP) un darot visu, lai Rīgas dome tiktu atlaista. "Lūk, tāda Mata Hari pašlaik vada galvaspilsētu," teica Ušakovs.

"Pilsētu, īpaši krīzes apstākļos, nevar vadīt cilvēks, kurš ir kļuvis par mēru vienīgi tāpēc, ka iepriekšējos desmit gadus veiksmīgi nēsājis čemodānus aiz vajadzīgajiem cilvēkiem. Aiz tiem, kam vajag," iepriekš pauda Ušakovs. "Pilsētu nevar vadīt cilvēks, kura vārds jau ir kļuvis par etalonu divkosībai un meliem. Īpaši skaļi un jautri gribas smieties par pašreizējā mēra paziņojumiem par viņa dziļo naidu pret korupciju, shēmām un aizkulišu vienošanos. Pornoaktrises, kad runā par morāli, izklausās daudz patiesāk un ticamāk," izteicās Ušakovs.

Ņemot vērā Rīgas domes nespēju pieņemt lēmumus, Saeima 2020.gada februārī nolēma domi atlaist. 

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notiks augusta beigās.

Domes ārkārtas vēlēšanām reģistrēti 15 kandidātu saraksti.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu