Izraēla apšauda Sīrijas armijas pozīcijas pēc uzbrukuma izjaukšanas Golānas augstienēs (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Izraēla pirmdienas vakarā īstenoja gaisa triecienus pret Sīrijas armijas pozīcijām Sīrijas dienvidos pēc tam, kad tā bija izjaukusi Sīrijas uzbrukumu pie Izraēlas okupētā Golānas augstieņu sektora.

Sīrijas valsts ziņu aģentūra SANA vēstīja, ka Izraēlas helikopteri apšaudījuši ar raķetēm Sīrijas armijas pozīcijas pie Kuneitras pilsētas, bet nodarījuši tikai materiālus zaudējumus. SANA arī ziņoja, ka Sīrija iedarbināja pretgaisa aizsardzības sistēmas pie Damaskas.

Izraēlas armija paziņoja, ka tās reaktīvie iznīcinātāji, uzbrukuma helikopteri un citas kara lidmašīnas deva triecienus Sīrijas armijas pozīcijām, atbildot uz mēģinājumu novietot sprāgstvielas Golānas augstienēs.

"Starp mērķiem, kuriem tika trāpīts, ir novērošanas posteņi un izlūkošanas datu vākšanas sistēmas, zenītartilērijas iekārtas, komandu un kontroles sistēmas Sīrijas Bruņoto spēku bāzēs," teikts Izraēlas armijas paziņojumā.

"Izraēlas Aizsardzības spēki uzskata, ka Sīrijas valdība ir atbildīga par visām darbībām Sīrijas teritorijā, un tie turpinās apņēmīgi rīkoties pret jebkādu Izraēlas suverenitātes pārkāpumu," paziņoja Izraēlas armija.  

Izraēlas armija pirms tam pirmdien paziņoja, ka svētdienas vakarā nogalinājusi četrus vīriešus, kuri novietoja sprāgstvielas pie Izraēlas okupētā Golānas augstieņu sektora.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu