Ņujorka izveido kontrolpunktus karantīnas režīma kontrolei (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ņujorkas pilsēta galvenajos ieceļošanas punktos izveidos kontrolpunktus, lai garantētu, ka ceļotāji no štatiem, kuros ir augsts inficēšanās līmenis, ievēro karantīnas noteikumus, trešdien pavēstīja mērs Bils de Blāzio.

Ceļotājiem no 35 štatiem, arī Floridas, Teksasas un Kalifornijas, ierodoties Ņujorkā, kas vēl nesen bija pandēmijas valsts mēroga epicentrs, bet patlaban inficēšanās līmeni pakļāvusi kontrolei, tagad jāievēro 14 dienu karantīna.

"Mums ir jānodrošina, ka šī karantīna kļūst stingrāka," preses konferencē sacīja mērs.

Kontrolpunktos uz lielajiem tiltiem un tuneļiem pirms ieceļošanas pilsētā ceļotājiem no 35 štatiem tiks atgādināts, ka karantīnas neievērošana ir štata likuma pārkāpums un par to paredzēts nopietns naudassods, sacīja mērs, piebilstot, ka naudassoda apjoms var sasniegt 10 000 dolāru.

Ceļotājiem arī būs jāaizpilda reģistrācijas formas, lai atvieglotu kontaktu izsekošanu.

Pasažieriem, kas ierodas lidostās, šādas formas bija jāaizpilda jau līdz šim.

De Blāzio ticis kritizēts par to, ka nav rīkojies pietiekami ātri, lai martā, kad Ņujorka kļuva par epidēmijas epicentru, slēgtu uzņēmumus un skolas.

Floridā pusmiljons Covid-19 gadījumu

Inficēšanās ar Covid-19 gadījumu skaits ASV Floridas štatā trešdien pārsniedza 500 tūkstošus, štatam atsākot pastiprinātu testēšanu pēc dažu testēšanas vietu pagaidu slēgšanas tropiskās vētras "Isaias" dēļ, paziņoja Floridas amatpersonas.

Floridā trešdien tika reģistrēti 225 jauni nāves gadījumi no Covid-19, kā arī 5409 jauni inficēšanās gadījumi.  

Pēdējās septiņās dienās Floridā ir reģistrēti vidēji 185 jauni nāves gadījumi dienā, bet Teksasā - vidēji 197.

Floridas slimnīcās esošo jaunā koronavīrusa pacientu skaits pēdējās divas nedēļas ir krities. Trešdienas rītā  bija 7622 šādi pacienti - par 175 mazāk nekā dienu iepriekš. Pirms divām nedēļām bija sasniegts šādu pacientu skaita maksimums - apmēram 9500.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu