Putins: Krievijā reģistrēta pasaulē pirmā vakcīna pret jauno koronavīrusu (9)

LETA/INTERFAX
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas prezidents Vladimirs Putins
Krievijas prezidents Vladimirs Putins Foto: Mikhail Klimentyev / AP

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien paziņoja, ka Krievijā reģistrēta pasaulē pirmā vakcīna pret jauno koronavīrusu.

"Zinu, ka tā strādā diezgan efektīvi, veido noturīgu imunitāti, atgādinu - izgājusi visas nepieciešamās pārbaudes," apspriedē ar valdības locekļiem paziņoja Putins.

Viņš arī pavēstīja, ka ar Krievijas vakcīnu sapotējusies viena no viņa meitām.

Pēc Putina teiktā, pēc pirmās injicēšanās meitai temperatūra pakāpusies līdz 38 grādiem, nākamajā dienā bijusi nedaudz virs 37 grādiem. "Un viss. Pēc otrās injekcijas, otrās potes temperatūra nedaudz paaugstinājās, bet pēc tam pavisam nokrita, jūtas labi," sacīja Putins.

Pēc viņa teiktā, daudziem cilvēkiem, kas potējušies pret koronavīrusu, nav nekādu ārēju pazīmju, tostarp temperatūras, "viss notiek tā, it kā neko nebūtu arī darījuši".

Jaunā vakcīna nosaukta par "Sputņik V", godinot PSRS satelītu, pavēstīja vakcīnas projektu finansējušā Krievijas Tiešo investīciju fonda vadītājs Kirils Dmitrijevs.

Pēc viņa teiktā, trešdien sāksies vakcīnas izmēģinājumu trešā fāze, rūpnieciska ražošana ir gaidāma no septembra un ka 20 valstis ir pasūtījušas vairāk nekā miljardu devu.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu