Tihanovska iniciējusi Koordinācijas padomes izveidi varas nodošanai Baltkrievijā (42)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jonny Pickup/SIPA / Jonny Pickup/SIPA

Baltkrievijas opozīcijas prezidenta vēlēšanu kandidāte Svetlana Tihanovska iniciējusi Koordinācijas padomes izveidi varas nodošanas nodrošināšanai Baltkrievijā, teikts piektdien izplatītā Tihanovskas štāba paziņojumā.

"Padomē var ietilpt pilsoniskās sabiedrības pārstāvji, godājami un pazīstami baltkrievi, savas lietas profesionāļi," paziņoja Tihanovska. "Šajā koordinācijas padomē jāietilpst visiem, kas ieinteresēti dialogā un mierīgā varas nodošanā - darba kolektīviem, partijām, arodbiedrībām un citām pilsoniskās sabiedrības organizācijām."

Pēc Tihanovskas teiktā, viņa šādu lēmumu pieņēmusi, "ņemot vērā notiekošo valstī un nepieciešamību veikt neatliekamus pasākumus likumības atjaunošanai Baltkrievijā".

Tāpat viņa aicināja varasiestādes atbrīvot visus aizturētos un novākt no pilsētu ielām OMON darbiniekus un karaspēku. Tihanovska arī pauda pārliecību par nepieciešamību ierosināt krimināllietas pret visiem tiem, kas devuši noziedzīgas pavēles piekaut un šaut uz cilvēkiem.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti, un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu