Cik īsti pelna TV zvaigzne Džeremijs Klārksons (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Džeremijs Klārksons
Džeremijs Klārksons Foto: AFP/SCANPIX

Pirms pāris dienām bijušais populārā televīzijas raidījuma Top Gear vadītājs Džeremijs Klārksons tviterī dižojās, ka nav nepieciešamas pirmklasīgas atzīmes, lai dzīvē gūtu panākumus. Ja ņem vērā, ka Klārksona zināšanu novērtējums skolā bijis viduvējs un tagad viņš ir miljonārs, krāšņās personības viedoklim daļēji var piekrist. Bet, cik tad īsti Klārksons savā darba mūžā ir nopelnījis?

60 gadus vecais žurnālists un televīzijas raidījumu vadītājs Džeremijs Klārksons daudziem vislabāk pazīstams kā Top Gear un tagad arī The Grand Tour vadītājs. Viņam vienmēr ir viedoklis, un tas nereti atšķiras no sabiedrībā valdošajiem uzskatiem. Arī vienā no pēdējiem ierakstiem Twitter Klārksons liek noprast, ka A līmeņa atzīmes neko negarantē, jo viņš pat ar savām C un U atzīmēm ir guvis tādus panākumus, ka šobrīd var atļauties būvēt jaunu, greznu māju ar fantastisku Anglijas ainavu aiz logiem.

Ja jau Klārksons ir tik veiksmīgs savā biznesā, tad loģiski rodas jautājums, kā viņa panākumi izsakāmi naudā. Britu Express.co.uk, atsaucoties uz tīmekļa vietni Celebrity Net Worth, vēsta, ka Klārksona bagātība ar ap 47 miljoniem sterliņu mārciņu jeb 52 miljoniem eiro un viņa ikgadējā alga ir 15 miljoni mārciņu. 

Pirms Klārksons 2015.gadā ar skandālu pameta Top Gear, viņš bija labāk apmaksātais BBC darbinieks. Ne velti, jo raidīšanas tiesību pārdošana ārzemēs BBC katru gadu nodrošināja ieņēmumus 50 miljonu mārciņu apmērā. Express.co.uk arīdzan vēsta, ka 2014.gadā Klārksons no BBC saņēmis dividendes 14 miljonu mārciņu apmērā.

Foto: Reuters/ScanPix

Jautāts par BBC algām, kas rakstāmas ar septiņiem cipariem, Klārksons skaidrojis, ka ir maldīgi iztēloties tādu samaksu par stundās mērāmu darbu; pēc viņa teiktā tā ir atlīdzība, ka visa dzīve tagad paiet selfijos ar fanu pūļiem un autogrāfu tūkstošiem, neskaitot, protams, arī ilgās darba stundas.

Jāteic gan, ka Klārksonam jaunības gadi nemaz nebija tik drūmi. Sākotnēji sekmes nebija tik labas, kā varētu vēlēties, tomēr viņa turīgie vecāki varēja atļauties Džeremiju sūtīt privātā skolā un ievadīt viņa dzīvi "pareizajā gultnē". Klārksona vecāki pie bagātībām savukārt tika, izveidojot draudzību ar lācīša Padingtona autoru Maiklu Bondu, kurš viņiem deva atļauju ražot pasaku tēla mīkstās rotaļlietas. 

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu