Bloomberg: Lukašenko tuvākās aprindas meklē rezerves lidlaukus Krievijā (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko Foto: Reuters/ScanPix

Vairākas Baltkrievijas autoritārajam līderim Aleksandram Lukašenko tuvas personas ir sazinājušās ar saviem “kontaktiem Maskavas Kremlī” un pārrunājušas iespējas atrast patvērumu Krievijā, ja prezidents tiktu gāzts, vēsta ziņu aģentūra Bloomerg. Nav gan zināms, tieši kuras personas piedalījušās šādās sarunās un vai tās ir vainagojušās ar panākumiem.

Pats Aleksandrs Lukašenko 14.augustā paziņoja, ka negrasās pamest Baltkrieviju. “Sākšu ar to, ka pagaidām esmu dzīvs un neatrodos ārzemēs, kā te daži mūsu cienījamie apzināti izsakās”, sanāksmē Minskā sacīja Lukašenko.

Sestdien 15.augustā Lukašenko piezvanījis Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam. Kremļa puse apgalvo, ka abi prezidenti pauduši pārliecību, ka visas problēmas, kas radušās Baltkrievijā, drīzumā tikšot atrisinātas, kā arī “apstiprinājuši savu vēlmi nostiprināt sabiedroto attiecības”.

Baltkrievijā jau septīto dienu turpinās protesti pret vēlēšanu rezultātu viltošanu un iedzīvotāji pieprasa Lukašenko atkāpšanos no amata. Piektdien Baltkrievijas Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) oficiāli viņu pasludināja par uzvarētāju, jo par Lukašenko it kā esot nobalsojuši 80,1% vēlētāju. Tomēr CVK sēde tika sasaukta ļoti negaidīti un norisinājās aiz slēgtām durvīm, tajā neielaižot preses pārstāvjus.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu