Macuks karjeras trešajās "EXM Open" sacensībās izcīna otro vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Toms Macuks
Toms Macuks Foto: Jānis Asaris

Motokrosa braucējs Toms Macuks sestdien savās trešajās Eiropas čempionāta "Open" ("EMX Open") klases sacensībās Ķegumā izcīnīja otro vietu un kopvērtējumā pakāpās uz piekto pozīciju.

Par "EMX Open" klases trešā posma uzvarētāju kļuva soms Kims Savaste, kurš izcīnīja 45 punktus, otro vietu ar 44 punktiem izcīnīja Macuks, bet igaunis Karels Kutsars ar 40 punktiem kāpa uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena. Kalējs divu braucienu summā ar 22 punktiem bija devītais, bet Sniķerim astoņi punkti un 18.pozīcija.

Pirmajā braucienā uzvaru izcīnīja Savaste, kurš tuvāko sekotāju Macuku apsteidza par nedaudz vairāk nekā desmit sekundēm. Trešais finišēja vēl viens soms Miro Sihvonens, kurš Macukam zaudēja nepilnas trīs ar pusi sekundes.

Astotajā pozīcijā finišēja Kārlis Kalējs, bet Arnolds Sniķeris ierindojās 17.pozīcijā starp 24 braucējiem.

Otrajā braucienā ilgu laiku visiem priekšā brauca Savaste, taču sacensību otrajā pusē piedzīvoja kritienu, kā rezultātā viņu apsteidza gan Kutsars, gan Macuks. Uzvaru otrajā braucienā izcīnīja Kutsars, kurš par teju 20 sekundēm apsteidza Macuku, bet Savaste latvietim zaudēja nepilnas septiņas sekundes un izcīnīja trešo pozīciju.

Kalējam otrajā braucienā izdevās ierindoties 13.pozīcijā, bet Sniķeris finišēja 17.vietā.

Zīmīgi, ka sacensību pēdējo apļos ātrākos laikus uzstādīja tieši Macuks.

"EMX Open" iepriekš MXGP posmu kalendārā nebija iekļauta un savu debiju piedzīvoja pirmajā etapā Ķegumā, kas tika aizvadīts 8.-9.augustā.

Tikmēr Eiropas čempionāta 250 kubikcentimetru (EMX 250) klasē divu braucienu summā sestdien uzvaru izcīnīja francūzis Tibo Benistāns, kamēr Tomass Šileika ar septiņiem punktiem ierindojās 19.pozīcijā. Rainers Žuks un Kristiāns Freimanis nevienā no braucieniem pie punktiem netika un ierindojās attiecīgi 28. un 33.pozīcijā starp 40 braucējiem.

EMX 250 klases pirmajā braucienā 14.vietu izcīnīja Tomass Šileika, savukārt Rainers Žuks ieņēma 28.pozīciju starp 39 braucējiem. Tikmēr Freimanis palika bez rezultāta. Otrajā braucienā Žuks finišēja 25.vietā, piecas pozīcijas zemāk bija Freimanis, bet Šileika palika 37.

EMX 250 klases kopvērtējuma līderis ar 174 punktiem ir Benistāns, bet Šileika ar 52 punktiem ierindojas 15.vietā. Ar sešiem punktiem 30.pozīcijā atrodams arī Mairis Pumpurs.

"EMX Open" pirmajā posmā uzvaru svinēja Macuks, Kalējam devītā pozīcija, bet Sniķeris finišēja 11.vietā. Otrajā posmā Kalējs izcīnīja septīto vietu, Sniķerim - 12., bet Macuks ierindojās pēdējā, 26.pozīcijā.

"EMX Open" klases kopvērtējumā pēc trim posmiem līderis ar 131 punktu ir Kutsars, par deviņiem mazāk ir Savastem, bet Sihvonens seko ar 101 punktu. Macuks ar 94 punktiem pakāpies uz ceturto pozīciju, kamēr Kalējam 75 punkti un astotā pozīcija. Sniķeris kopvērtējumā ar 39 punktiem atrodams 15.vietā.

MXGP pasaules čempionāts motokrosā nedēļas nogalē Ķegumā atgriezās trasē pēc piecu mēnešu pārtraukuma. Marta sākumā tika aizvadīti vien divi posmi - Lielbritānijas un Nīderlandes "Grand Prix".

MXGP klasē Latviju nepārstāvēs pašmāju vadošais motosportists Pauls Jonass no "Rockstar Energy Husqvarna" vienības, kurš treniņā lauza divas ribas, savainoja muguru un Ķegumā nebrauks. No pašmāju sportistiem Latviju MXGP klasē pārstāvēs Kārlis Sabulis un Matīss Karro.

Pagājušajā svētdienā Latvijas "Grand Prix" kopējā ieskaitē Sabulis posmu noslēdza 22.vietā, bet Karro ierindojās trīs pozīcijas zemāk. Tikmēr Rīgas "Grand Prix" Sabulis bija 18.vietā, taču Karro 28.pozīcijā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc četriem posmiem līderis ar 170 punktiem ir Džefrijs Herlingss, otro vietu ar 142 punktiem ieņem slovēnis Tims Gajsers ("Honda"), kurš trešdien aizvadīja pagalam neveiksmīgas sacensības, bet trešais ar 129 punktiem ir Antonio Kairoli.

Pauls Jonass guvis 26 punktus un ir 22.vietā, bet Sabulis ar 11 punktiem atrodams 27.pozīcijā.

Pasaules čempionāta posms "Zelta zirga" trasē norisinās 12.reizi.

Ķeguma trasē Latvijā notiek trīs pēc kārtas FIM motokrosa pasaules čempionāta posmi. Pēdējais no tiem tiks aizvadīts šajā nedēļas nogalē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu