Rīgas cirkā līdz septembra sākumam darbosies "Cirka viesistaba"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Cirka viesistaba" (Rīgas cirks)
"Cirka viesistaba" (Rīgas cirks) Foto: Kristīne Madjare

Rīgas cirkā atvērts cirka inventāra un dizaina veikaliņš "Cirka viesistaba". Viesistabā-informācijas centrā ieeja ir no Merķeļa ielas puses. Veikaliņš darbosies līdz 5. septembrim.

"Cirka viesistaba" piedāvā ne tikai izmēģināt un iegādāties dažādus cirka rīkus, bet arī aicina bezmaksas ekskursijās pa Rīgas cirku. Šobrīd – neilgu brīdi pirms cirka ēkas rekonstrukcijas – tā ir viena no pēdējām iespējām izpētīt vēsturisko ēku.

"Cirka viesistabā" ir pieejama informācija par Rīgas cirka skolas aktivitātēm un par pieteikšanos bērnu un pieaugušo nodarbībām. Veikaliņā var arī iegādāties biļetes uz pēdējo cirka izrādi arēnā pirms ēkas rekonstrukcijas – uz cirka apvienības Kaaos Kaamos (Zviedrija) izrādi “Babel, Glöm*”, kas notiks 2., 3. un 4. septembrī. Sākot ar 20. augustu, viesistabā notiks arī sarunas par cirku – tām varēs sekot līdzi klātienē vai tiešsaistē (piektdienās – tikai tiešsaistē, jo uzaicināti arī runātāji, kas mīt citās valstīs).

Uz sarunām esam aicinājuši dažādus Rīgas cirkam tuvus cilvēkus: Rīgas cirkā rezidējošo mākslinieku apvienību Fauna, cirka skolas pasniedzējus Maiju Sukuti, Dmitriju Pudovu un Alekseju Smolovu, cirka arhīva kārtotāju Elvīru Avotu, Rīgas cirka renovācijas autorus Arhitektu biroja NRJA pārstāvjus, Rīgas cirka labklājības rezidenču programmas mākslinieci Ingrīdu Pičukāni, izrādes "Iluzionista viesistaba" veidotājus Gabrielu Gotu un Edgaru Niklasonu un citus. 

"Cirka viesistaba"
"Cirka viesistaba" Foto: Kristīne Madjare

Veikaliņā pieejami arī dažādi Latvijā radīti dizaina produkti – attīstošas spēles bērniem, dabiskā kosmētika, interjera priekšmeti un pašmāju dizaina zīmolu apģērbs. Uz vietas ir iespējams iegādāties veselīgus našķus un kafiju, uzspēlēt milzīga izmēra cirka spēli, kurā paši spēlētāji kļūst par spēles kauliņiem, kā arī izpētīt dažādus vēsturiskus ar cirku saistītus materiālus.

"Šobrīd cirkā notiek daudz kas aizraujošs – izrādes ir tikai aisberga redzamā daļa. Lai parādītu pārējo, nolēmām aicināt ciemos. Nevis uz izrādi, bet tāpat vien – ciemos uz kafiju vai ekskursiju, ciemos, lai uzzinātu par cirka nākotnes plāniem, parunātos ar cirka māksliniekiem un iegādātos kādu žonglēšanas bumbiņu,"

 teic Rīgas cirka stratēģiskās attīstības vadītāja Māra Pāvula, kura min, ka šīs trīs nedēļas varētu dēvēt par atvērto durvju dienām Rīgas cirkā.

“Cirka viesistaba” darbosies no 14. augusta līdz 5. septembrim. No otrdienas līdz piektdienai durvis būs atvērtas starp 12.00 un 20.00, bet sestdienās – no 10.00 līdz 18.00.

No 25. līdz 29. augustam ar iepriekšēju pieteikšanos tiks organizētas nelielas ekskursijas pa cirka aizkulisēm kopā ar Rīgas cirka darbiniekiem. Sestdienās – 22. un 29. augustā un 5. septembrī, iepriekš piesakoties, būs iespējams apmeklēt ģimeņu rītus (11.00–12.30), kuros būs iespējams apgūt objektu manipulāciju, izgatavot savu žonglēšanas inventāru, spēlēt cirka spēli un piedzīvot dažādus brīnumus.

Ekskursijām un ģimeņu rītiem būs iespējams pieteikties uz vietas “Cirka viesistabā” vai Facebook “Cirka viesistabas” notikumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu