Angolā nežēlīgi izrēķinās ar Covid-19 ierobežojumu pārkāpējiem, tos nogalinot (9)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Angolas drošības spēki, kuriem uzdots ieviest Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus, divu mēnešu laikā par to pārkāpšanu ir nogalinājuši vismaz septiņus cilvēkus, lielākoties pusaudžus, otrdien paziņoja cilvēktiesību organizācijas.

Upuri bija zēni un jaunieši vecumā no 14 līdz 21 gadam, kas nogalināti laikā no maija līdz jūlijam, kopīgā ziņojumā informēja "Amnesty International" un Angolas cilvēktiesību organizācija OMUNGA.

Abas organizācijas uzskata, ka reālais nogalināto skaits var būt daudz lielāks.

Upuru draugi un radinieki, kā arī aculiecinieki pastāstīja, kā drošības spēki atkārtoti lietojuši pārmērīgu un nelikumīgu spēku, vēršoties pret ārkārtas noteikumu pārkāpējiem.

"Vienam pusaudzim tika iešauts sejā, kamēr viņš gulēja ievainots, bet cits tika nogalināts, kad policisti šāva uz draugu grupu, kas vingrinājās sporta laukumā,"

sacīja "Amnesty International" Austrumāfrikas un Dienvidāfrikas direktors Deprouzs Mučena.

Visas slepkavības notika nabadzīgākos rajonos, un par vainīgajiem tiek uzskatīti gan policisti, gan karavīri.

16 gadus vecs pusaudzis tika sašauts mugurā un sejā, kad viņš gāja mājup no savas krustmātes mājas. Cits upuris tika nogalināts, kad mēģināja paslēpties no policijas, bet vēl cits tika nošauts, kad spēlēja futbolu kopā ar draugiem.

"Covid-19 izplatības apkarošanas galvenajam mērķim vajadzētu būt dzīvību glābšanai un iztikas līdzekļu aizsardzībai. Kad valsts aģenti ir atbildīgi par cilvēku nogalināšanu, tas sakauj šo mērķi," sacīja OMUNGA izpilddirektors Žoans Malavindele.

Angolā ir reģistrēti mazāk nekā 2200 inficēšanās ar Covid-19 gadījumu, kā arī 96 nāves gadījumi no šīs slimības, liecina Āfrikas Slimību kontroles centru dati.   

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu