Lūsis komentē ⟩ Geji nāk! (50)

Toms Lūsis
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Toms Lūsis/TVNET

Dažādiem politiskajiem spēkiem bieži vien bijušas atšķirīgas pieejas, kā panākt, lai vēlētāji balso tieši par viņiem. Ja kāds ierodas ar izstrādātu plānu, kā vērst par labu iesūnojušās problēmas un padarīt visu dzīvi labāku, tad vienmēr būs kāds cits, kura jājamzirdziņš būs pirksta rādīšana uz pārējo kļūdām. Un vienmēr būs arī kāds, kura taktika būs vienkārši biedēt ar kaut ko ļoti sliktu, kas notiks, ja viņi netiks pie varas. 

Protams, runa ir par Nacionālo apvienību. Mēs visi lieliski atceramies nu jau leģendāro “krievi nāk!”. Ja sākotnēji tā bija biedēšana ar to, ka Krievija kuru katru mirkli iebruks Latvijā, tad vēlāk sauklis organiski pārvērtās tādā pašā tautas anekdotē kā “maisiņš vajg?”. Tāpat – nebija arī skaidrs, kādā tieši veidā kāda partija vienpersoniski varētu apturēt potenciālo karadarbību, jo gara acīm spēju iztēloties vienīgi puskailus vīriešus, kas saķērušies elkonīšos, lai nelaistu tankus pāri robežai pie Abrenes. 

Drīz vien “krievi nāk!” sevi izsmēla, jo pat bailīgākie saprata, ka principā visu mūsu dzīves laiku krievi šeit jau ir bijuši un nekur nepazudīs,

savukārt, latviešu iebiedēšana kā pretreakciju panāca krievvalodīgo vēlētāju mobilizēšanos un tai sekojošos desmit Saskaņas gadus.

Bija skaidrs, ka nepieciešams jauns ļaunums, ar ko piebiedēt vēlētāju balsis, un šajā brīdī pie apvāršņa izpeldēja pilnīgi jauns glābšanas riņķis – bēgļu plūdi Eiropā, tāpēc saukli varēja organiski pārveidot par “bēgļi nāk!”. Jā – bēgļi, kas vēlas laupīt mūsu darbvietas, atņemt latviešu zeltenes un iznīcināt visu latvisko. Nepaies ilgs laiks, kad "Lido" dzirnavās varēs nopirkt tikai kebabus, bet populārāko latviešu vārdu sarakstā Jāni un Pēteri aizstās Ahmeds un Muhameds. Kā gan tu nebalsosi?

Protams, izrādījās, ka, gluži kā ļoti liela daļa latviešu, kuri devušies laimi un labākus dzīves apstākļus meklēt ārzemēs, arī bēgļi šeit nemaz tā īsti nevēlas dzīvot. Varētu pat teikt, ka no Latvijas bēg prom pat bēgļi, tāpēc patvēruma meklētāju centrā Muceniekos no 450 pieejamajām vietām pārsvarā aizņemtas bijušas labi ja 50. Tā nu līdz galam neaizgāja un nenostrādāja arī “bēgļi nāk!”.

Kas ironiski, kāds vienmēr NĀK tieši pirms vēlēšanām,

tāpēc nebija liels pārsteigums, kad nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars atgriezās pie vecajām balsu makšķerēšanas metodēm un jūlija vidū nāca klajā ar paziņojumu: “Gaidāmajās vēlēšanās rīdziniekiem būs jāizvēlas, vai pilsēta kļūs par praida un varavīksnes, 9. maija vai 18. novembra Rīgu.” Proti – “geji nāk!” 

Jā, tieši tā, beidzot ir atrasts kārtējais ļaunums, kas nāk iznīcināt latvisko dzīvesziņu un sagraut mūsu ģimenes.

Ir pilnīgi skaidrs, ka brīdī, kad Nacionālā apvienība nedominēs Rīgas domes vēlēšanās, pilsētā atvērsies starpdimensiju durvis uz Sodomu un Gomoru, katra deputāta pirmdzimtajam dēlam pielips gejs, bet pa gaisu plīvojoši kaili dindāļi kļūs par ierastu ikdienas galvaspilsētas skatu.

Kā jau ierasts, arī šoreiz par savu trauslo heteroseksualitāti visvairāk nobažījušies tieši publiski aktīvākie nacionāļi.

Jānis Iesalnieks, piemēram, izveidoja twitter aptauju, kurā jautāja, vai rīdzinieki izvēlēsies:

A) Praida Rīgu

B) 9. maija Rīgu

C) 18. novembra Rīgu

Proti: A) geji nāk!; B) krievi nāk!; C) latviskā dzīvesziņa, sklandrauši, salmu puzuri, daudz heteroseksuālu bērnu, kas nepiedalās praidos, un sievas, kas nesit ar rabarberiem. Tomēr, ja atmetam biedēšanu un aizspriedumus, tad skaidrs, ka no visām atbildēm tikai viena ir vērsta ar skatu nākotnē, tikmēr pārējās abas ved tevi paraudāt par pagātni vai nu uz Likteņdārzu, vai Uzvaras parku.

Ļoti ceru, ka rīdzinieki nebūs slinki muļķi un piedalīsies vēlēšanās.

Un, ja izvēlēsies balsot par Nacionālo apvienību, tad balsos tāpēc, ka tic Cilinska un citu visnotaļ sakarīgo kandidātu vīzijai, nevis partijas trauslāko vīru bailēm. 

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu