"Steku radīto skaņu neaizmirsīšu nekad": Minskas iedzīvotājs nofilmējis "autozakā" notiekošo (11)

Video
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Minskas iedzīvotājam Denisam Germanovam izdevies nofilmēt, kā Baltkrievijas policijas īpašo uzdevumu vienības OMON kaujinieki policijas aizturēto transportēšanas automašīnā jeb “autozakā” sit aizturētos protestētājus, vēsta Baltkrievijas tīmekļa vietne “Tut.by”. 

48 gadus vecais Germanovs tika aizturēts 10.augustā Minskā, Uzvarētāju prospektā. Tur viņš stāvēja iedzīvotāju “solidaritātes ķēdē”. 

Vīrietis norāda, ka viņš OMON kaujiniekiem nav izrādījis nekādu pretestību, tomēr ar spēku ievilkts policijas furgonā, kur viņam pavēlēts gulties uz zemes un aizlikt rokas aiz galvas. 

Germanovs pie sava apģērba iepriekš bija piestiprinājis nelielu videokameru, tāpēc viņam izdevās nofilmēt “autozakā” notiekošo. 

To, ka viņam ir kamera, policisti nepamanīja. Pēc aizturēšanas Germanovs tika nogādāts īslaicīgās aizturēšanas izolatorā Okrestina ielā. 

Izolatorā Germanovs videokameru paslēpa savā zeķē. 

Četras dienas vēlāk viņš tika atbrīvots. 

Germanova uzņemtajā video redzams un dzirdams, kā OMON kaujinieki sit aizturētos cilvēkus ar stekiem. 

Germanova uzfilmētā video saturs apstiprina neskaitāmas citas aizturēto liecības, saskaņā ar kurām policisti pret aizturētajiem protestētājiem lietojuši pārmērīgu fizisko spēku. 

“To skaņu, to steku [radīto] skaņu es neaizmirsīšu nekad,” stāsta Germanovs. 

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu