Laikraksts: Benksijs finansē migrantu glābšanas kuģi (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Britu grafiti mākslinieks Benksijs finansē kuģi migrantu glābšanai Vidusjūrā un ar to līdz šim izglābti 89 cilvēki, ziņo laikraksts "The Guardian".

Kuģis, kurš rotāts ar Benksija grafiti, nosaukts par godu franču anarhistei Luīzei Mišelai un reģistrēts Vācijā. Tas devās ceļā 18.augustā no Spānijas ostas Burrianas, vēstīja "The Guardian".

Kuģis ceturtdien Vidusjūrā izglābis 89 cilvēkus, tostarp 14 sievietes un divus bērnus, ziņoja laikraksts.

"Tagad tas meklē drošu ostu, kur izsēdināt pasažierus vai pārsēdināt viņus uz Eiropas krasta apsardzes kuģa," vēstīja laikraksts.

Kuģis nokrāsots koši rozā krāsā un to rotā Benksija grafiti ar meiteni glābšanas vestē un sirds formas glābšanas riņķi rokās.

Kuģis, kas agrāk piederēja Francijas muitas dienestam, ir mazāks, bet ievērojami ātrāks nekā citi nevalstisko organizāciju kuģi, ziņoja "The Guardian".

Kuģa apkali veido "Eiropas aktīvisti ar ilgu pieredzi meklēšanas un glābšanas operācijās", ziņoja laikraksts. Kuģa kapteine ir vāciete Pia Klempa.

Beksijs migrantu glābšanas misijā iesaistījies pagājušā gada septembrī, kad sazinājies ar Klempu.

Saskaņā ar "The Guardian" vēstīto Benksijs nosūtījis Klempai e-pasta vēstuli, kurā iepazīstina ar sevi kā mākslinieku no Lielbritānijas, kurš ir autors vairākiem darbiem par migrantu krīzi. Viņš norādījis, ka nevēlas paturēt par tiem iegūto naudu sev un ierosinājis, ka Klempa varētu par to iegādāties jaunu kuģi.

Klempa sākotnēji domājusi, ka tas ir joks, ziņoja laikraksts.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu