Iecavas vidusskolas pirmklasnieku vecākiem Zinību dienā būs jālieto mutes un deguna aizsegi (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Rusty Watson/Unsplash

Iecavas vidusskolas pirmklasnieku vecākiem Zinību dienā, piedaloties klases stundā, būs jālieto mutes un deguna aizsegi, pastāstīja Iecavas novada pašvaldībā.

Pirmajā skolas dienā Iecavas vidusskolas 2.-12.klašu skolēniem norisināsies klases stunda. Vecākiem vai pavadošām personām šajā laikā būs jāgaida ārpus skolas telpām.

Pirmklasniekiem, katrai no trim klasēm atsevišķi, aktu zālē notiks svinīgais pasākums kopā ar vecākiem. Pēc svinīgā pasākuma mācību kabinetos notiks pirmā klases stunda, un vecākiem, piedaloties klases stundā, obligāti būs jālieto sejas maskas vai mutes un deguna aizsegi.

Iecavas pamatskolā sākumā norisināsies klases stundas 2.-8.klases skolēniem, bet pēc tam - pasākuma skolas pagalmā 1. un 9.klašu skolēniem.

Savukārt Zālītes speciālā pamatskola savus izglītojamos gaidīs "lielajā skolā" plkst. 9.30.

Jau ziņots, ka jaunajā mācību gadā mācību procesu organizēs klātienē izglītības iestādē, bet būs jāievēro virkne piesardzības prasību, tostarp jāorganizē izglītojamo plūsma, mazinot to krustošanos, kā arī nepieļaujot drūzmēšanos, atbalstot grozījumus noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", lēma valdība.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) un Valsts izglītības satura centrs informēja, ka mācību organizēšana no nākamā mācību gada plānota trīs modeļos. Pašlaik uzskatāms, ka no 1.septembra mācības visās izglītības iestādēs Latvijā notiek klātienē un tas ir A modelis, ja epidemioloģiskā situācija ir līdzīga kā tagad.

Valdības atbalstītie grozījumi nosaka, ka arī šajā gadījumā, ja nepieciešams, izglītības procesu, atbilstoši izglītības iestādes dibinātāja lēmumam daļēji varēs īstenot attālināti, piemēram, to varēs darīt vienu dienu nedēļā, lai nodrošinātu distancēšanās iespēju, piemēram, koplietošanas telpu piepildījuma un izglītojamo plūsmas organizēšanas un kontroles nolūkā.

IZM norāda, ka šis nosacījums vispārējās izglītības iestādēs attiecināms tikai uz 7.-12.klasi, ņemot vērā izglītojamo vecumposmu un līdzdalību pašvadītā mācību procesā. Attiecīgi profesionālās izglītības iestādēs šāds risinājums iespējams visos kursos un grupās.

Vienlaikus, lai sekmīgi īstenotu mācību procesu, izglītības iestādes vadītājam būs jānosaka kārtību par mācību un pedagogu darba organizāciju, tai skaitā jānosaka komunikācijas kanāli ar izglītojamiem un viņu vecākiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu