"Progresīvie" pārmet Reiram gļēvulību, novilcinot koku ciršanu "Marsa parkā" līdz vēlēšanu beigām (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Koku zāģēšana dienu pēc vēlēšanām bijušā "Marsa velotreka" teritorijā ir cinisks, nosodāms un politiski gļēvs lēmums, par ko atbildība ir jāuzņemas VAS "Valsts nekustamie īpašumi" kapitāldaļu turētājam un finanšu ministram Jānim Reiram (JV), paziņojumā presei norāda partija "Progresīvie".

Paziņojumā pausts, ka koku zāģēšana pašlaik, visticamāk, esot saistāma ar Reira partijas "nevēlēšanos riskēt ar saviem pirmsvēlēšanu reitingiem".

"Progresīvie" uzskata, ka tas ir bijis politisks lēmums šo zāģēšanu novilcināt līdz brīdim, kad vēlēšanas ir beigušās.

Partijas pārstāvji aicina Reiru uzņemties atbildību par šo tās ieskatā "cinisko, sabiedrības uzticību graujošo lēmumu"

un atklāti paziņot tā pieņēmēju vārdus. Ja tas netiek darīts, tad "Progresīvo" ieskatā Reiram ir jāatkāpjas no amata.

"Koku zāģēšana "Marsa parkā" ir traģēdija, kuru pieļāvis valdības cinisms. Mēs ceram, ka šī ir pēdējā reize, kad valdība atļaujas tik klaji ignorēt sabiedrības un apkaimes vēlmes. Šī ir skaidra politiskā spēle, kurā zaudētāji ir Teikas apkaimes iedzīvotāji," pauž no "Attīstībai/Par!"/"Progresīvo" kopīgā saraksta Rīgas domē ievēlētā Teikas apkaimes biedrības valdes priekšsēdētāja Selīna Vancāne.

"Progresīvie" pauž, ka viņu prioritāte būs iedzīvotāju uzticības demokrātiskai pārvaldībai atjaunošana. "Mūsu ievēlētie Rīgas domes pārstāvji strādās, lai atjaunotu produktīvu, līdzvērtīgu un cieņpilnu sadarbību starp iedzīvotājiem, Rīgas pašvaldību un Latvijas valdību," teikts paziņojumā.

Kā ziņots, protestējot pret koku zāģēšanu bijušā "Marsa velotreka" teritorijā, koku aizstāvji pirmdienas rītā traucēja satiksmi Brīvības gatvē, novēroja aģentūra LETA. Notikuma vietā bija ieradušies aptuveni 20 aktīvisti, kuri pa gājēju pāreju kājām un ar velosipēdiem lēnām šķērsoja Brīvības gatvi. Daži aktīvisti kliboja vai pat rāpoja, aizkavējoties pie sarkanās gaismas. Tādējādi tika traucēta satiksme.

Notikuma vietā ieradās policijas papildspēki. Policisti regulēja satiksmi, lai mazinātu sastrēgumu, taču ik pa laikam kāds protestētājs nogūlās uz ceļa braucamās daļas. Tam sekoja policijas reakcija un protestētāji tika nonesti ielas malā. Kā novēroja aģentūra LETA, teritorijā aiz žoga darbojās daudz strādnieku.

Viņu izmantotajai tehnikai bija aizklātas valsts numura zīmes. Koki tika zāģēti raitā tempā, savukārt krūmi uzreiz tika šķeldoti.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu