Ušakovs par ārkārtas vēlēšanu rezultātiem: "Esam krietni notievējuši" (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nils Ušakovs
Nils Ušakovs Foto: Zane Bitere/LETA

"Saskaņas" frakcija Rīgā ir krietni notievējusi, taču šādas situācijas esot pat ļoti veselīgas jebkurai politiskajai partijai, turklāt "Saskaņa" esot gatava iejusties pretējā lomā, kļūstot par aktīviem un agresīviem opozicionāriem, uzskata partijas līderis un bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs. 

Ušakovs akcentēja, ka partija un tās Rīgas domnieki ir pārbaudījuma priekšā. «Esam krietni notievējuši. Skatīsimies, kā šajā svara kategorijā varēsim parādīt savas spējas,» teica politiķis, apgalvojot, ka šādas situācijas ir pat ļoti veselīgas jebkurai politiskajai partijai. «Mums ir laba komanda, un šis ir pārbaudījumu laiks biedriem un partijai, vai mēs būsim spējīgi turpināt aizstāvēt »Saskaņas« vērtības,» piebilda Ušakovs.

Vērtējot to, kāpēc daudzi «Saskaņas» vēlētāji šajās vēlēšanās nolēma uz vēlēšanu iecirkņiem nedoties, Ušakovs norādīja, ka, neskatoties uz zemo partijas elektorāta aktivitāti vēlēšanās, «Saskaņas» ideoloģija joprojām ir pieprasīta, turklāt,

pēc viņa domām, līdzšinējie «Saskaņas» vēlētāji, kas balsot neaizgāja, nedevās vēlēt arī par citām partijām.

To, kāds varētu būt «Saskaņas» frakcijas darba stils, Ušakovs komentēja, norādot, ka tas būs aktīvs un pat agresīvs. Jautāts, vai topošā domes opozīcija atdarīs līdzšinējai opozīcijai, kas turpmāk domē strādās koalīcijā, ar ilgām debatēm un ārkārtas sēžu pieprasījumiem, Ušakovs pauda, ka labējās partijas jau tagad Saeimā ierobežojot demokrātiju, savukārt

iepriekš domē pašu pieņemtie lēmumi par runas laika ierobežojumiem esot vērtējami kā saprātīgi un mīksti.

Nākamais pārbaudījums «Saskaņai» būs nākamgad plānotās pašvaldību vēlēšanas reģionos, atzina Ušakovs, paužot, ka partijai ir jāizdara secinājumi pēc Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām un jāstiprina savas pozīcijas.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās visvairāk balsu ir ieguvis APP apvienotais saraksts, kuram seko «Saskaņa» un JV, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas sniegtā informācija, apkopojot balsis no visiem 156 iecirkņiem.

Provizoriskie rezultāti liecina, ka Rīgas domē ir iekļuvuši septiņi politiskie spēki. APP saraksts tiks pie 18 deputātu mandātiem, «Saskaņa» iegūs 12 domnieku krēslus, JV - desmit, «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības apvienotais saraksts - septiņus, «Gods kalpot Rīgai» piecus, bet Latvijas Krievu savienība un Jaunā konservatīvā partija - katra pa četrām deputātu vietām.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu