Venēcijā šonedēļ sākas pirmais lielais kinofestivāls

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/AP/Scanpix

2. septembrī Venēcijā tiks atklāts pirmais lielais kinofestivāls kopš pandēmijas, kas laupījusi pasākuma tradicionālo spozmi. Jau 1. septembrī tiks izrādīta itāļu režisora Andreas Segres dokumentālā filma "Molecole", kur iemūžināta Venēcija karantīnas režīma laikā.

Jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ Venēcijas filmu festivālā, kas norisināsies līdz 12. septembrim, šogad būs mazāk Holivudas slavenību, filmas tiks izrādītas, ievērojot sociālās distancēšanās normas, un visās festivāla norises vietās cilvēkiem jānēsā maskas.

Atceltas festivāla atklāšanas un noslēguma ballītes, un vairāki aktieri un režisori prezentēs savas filmas videokonferencēs.

Māksliniekiem, kas apmeklēs festivālu klātienē, tiks ierobežotas iespējas kontaktēties ar faniem. Sarkanais paklājs būs norobežots no pārējās ielas ar sētu.

1932. gadā dibinātais Venēcijas filmu festivāls ir vecākais šāda veida pasākums pasaulē. 77. Venēcijas kinofestivāla oficiālajā programmā šogad iekļautas 63 filmas, no kurām 18 pretendē uz festivāla galveno balvu "Zelta lauvu".

Foto: Atklāts 76. Venēcijas filmu festivāls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu